Langt om længe forener gode kræfter sig om at tænke tanker om Danmarks digitale fremtid. Hverken politikere, embedsmænd eller horden af besserwissere på erhvervsfronten har gidet gøre det godt nok tidligere. Det kan måske skyldes, at ”stoffet”, som en digital fremtid bygger på, ikke er lige til at gå til for folk, der ikke blev ”født” med en mus i hånden. Selv regeringens stort anlagte globale tænketank ”overså” jo den digitale side af sagen (det pinlige deri blev dog opdaget og korrigeret, så der kom lidt tekst med om emnet i de endelige redegørelser).
Den nye tænkegang er oprettet af it-ansvarliges organisation Dansk IT, der har godt 6.000 medlemmer. Samarbejdspartner er avisen Computerworld - min gamle arbejdsplads. Tænketankens officielle navn er ”CIO Innovation Forum” (CIO = Chief Information Officer = it-chef).
De store tænkere er:
- Lars Mathiesen, CIO i Nykredit, formand Dansk IT. (fmd.)
- Mikael Lindholm, chefredaktør, Computerworld.
- Jørgen Bardenfleth, adm. direktør for Microsoft DK.
- Jesper Bove-Nielsen, beta associate betahq.
- Peter Bruun, professor, DTU.
- Allan Fischer-Madsen, vice president, Devoteam Group.
- Torben Flensby, partner i Flensby & Partners.
- Klaus Kvorning Hansen, CIO i Pen-Sam.
- Henrik Jeberg, CIO i Økonomistyrelsen.
- Ejvind Jørgensen, underdirektør i Rambøll Management.
- Lisbeth Knudsen, forhenværende nyhedsdirektør i DR.
- Lars Monrad-Gylling, adm. direktør i KMD. Formand for IT-Branchen.
- Kenneth E. Schmidt, CIO hos Danfoss.
- Michael V. Skånstrøm, CIO hos Lundbeck.
- Mads Tofte, rektor for IT-Universitetet.
- Kim Østrup, underdirektør i IBM, næstformand IT-Branchen.
- Jan Horsager, erhvervsredaktør på Computerworld.
- Tony Franke, direktør i Dansk IT.
Mange rigtig gode navne. Måske lidt for mange Tordenskjolds soldater, når det gælder råd og udvalg. Personligt sætter jeg især min lid til it-cheferne og universitetsfolkene. De har været savnet i debatten. Mere om tænketanken hos Dansk IT og hos Computerworld.
Men når der alligevel er taget eksterne med ind... mangler der ikke lidt fremtid? Hvor er de, der ER ”født” med en mus i hånden, med sjælen på nettet, med pulsen fra de spritnye netbaserede applikationer. De grænseoverskridende, der lige nu er ved at få børn, som også giver dem store tanker? De, der stadig tror, de kan erobre verden.
PS: Hvorfor er jeg utænkbar? Hvorfor er der faktisk aldrig nogen, der spørger mig, om jeg vil tænke med? Det kan jeg så tænke over:-)
10.11.06
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
6 kommentarer:
Der mangler generelt kvinder på listen og jeg vil apropos forskning foreslå, at de lige spørger Lisbeth Klastrup.
Hun er forsker på ITU - og undersøger blandt andet, hvad IT gør ved vores tilværelser, ved vors demokrati - og hun er så absolut fremtidssikret!
Hendes weblog (med kontaktdata) er lige her:
http://www.klastrup.dk/
Jeg glemte at skrive at det selvfølgelig er et fantastisk initiativ og jeg glæder mig meget til at følge det.
Jeg læste i avisen i dag at 74% af de nyuddannede folkeskolelærere ikke selv synes de er godt nok udannet på it-området og det er jo ærgerligt - så der er altså brug for handling snarest
Jeg er fuldstændig enig med dig, Dorte. Det er absolut Tordenskjolds soldater, der er med her, og fornyelsen mangler helt. Jeg tror ikke, der kommer noget som helst ud af dette - men hvor vil jeg dog gerne tage fejl...
Jeg har skrevet lidt om det her:
http://www.coblog.dk/?p=32
Lyspunktet er, at denne gruppe tilsyneladende vil åbne for indspark udefra. Det fremgår af følgende tekst fra Computerworld:
"De næste to måneder vil en arbejdsgruppe under ledelse af Klaus Kvorning fra Pen-Sam og rektor Mads Tofte fra IT-Universitetet udarbejde et oplæg om, hvordan digitale kompetencer skal defineres, og hvordan de digitale kompetencer skal udbredes.
Oplægget vil blive lagt frem til diskussion på CIO Innovation Forum 31. januar 2007, hvor deltagere fra både it-danmark og andre andre relevante organisationer, virksomheder og fora vil blive inviteret til at diskutere og sætte deres præg på de konkrete initiativer som CIO Innovation Forum vil foreslå, når det gælder digitale kompetencer." CITAT SLUT.
CW oplyser, at samme procedure vil finde sted for fem andre emner på den digitale dagsorden.
Så er spørgsmålet blot, hvem der inviteres ind. Flere af Tordenskjolds soldater pluds et gidsel eller to for de unge:-)
Dorte
Det springer lidt i øjnene, at der er en del kunder, et par gamle kræmmere og så de to token-universitetsfolk.
Det lyder fint nok til at diskutere it, som det er i dag og var for 20 år siden, men jeg savner fremtidsvisionerne.
Hvis formålet er at løse lige-nu-og-her problemerne, så fint nok. Men burde en tænketank ikke være mere visionær og komme med nærmest umulige forslag, som praktikerne så kan forsøge at bearbejde? Hvis det var formålet, så skulle man nok have sammensat tænketanken mindre harmonisk med folk fra mere forskellige verdener.
Men hvis det konkret handler om at få offentlig it op i gear, så er det sådan set fint nok at få erhvervslivet på banen, da de trods alt er rykket hurtigere og som regel mere effektivt.
Jeg kan se, at Computerworlds Mikael Lindholm, har sat en lænke til denne debat under sit eget blogindlæg om tænketanken. Rart at også hans publikum får muligheden for at læse jeres holdninger her på debatten:-)
Dorte
Send en kommentar