30.11.06

Har Prosa en dårlig IBM-sag?

Der er et par tegn på, at it-fagforeningen Prosa måske ikke står med helt så god en sag i en bebudet erstatningssag mod IBM som troet. For eksempel mødte kun en håndfuld Prosa-medlemmer frem til fagforeningens orienteringsmøde i går aftes om den såkaldte kartelaftale, skriver Computerworld.dk.

Prosa er gået på barrikaderne, fordi en kartelaftale mellem IBM og A.P. Møller-Mærsk binder folk, som måske måtte ønske at vende tilbage til rederigruppen. Det er folk, som IBM fik i hus, da koncernen købte Mærsk Data og DMdata for et milliardbeløb. De ansatte er bundet i en vis periode, men de var ikke gjort bekendt med, at der var indgået en sådan aftale. Ret så lusket.

Nyheden om den hemmelige kartelagtige aftale fik én af de ”opkøbte” personer til at kræve erstatning. Han var jo ikke bekendt med kartelaftalen, og han har forgæves flere gange forsøgt at komme væk fra IBM tilbage til rederigruppen, fortæller Prosa. Fagforeningen, der vil føre sagen for medlemmet, har udtalt, at den kan udløse en erstatning på op mod 1,2 millioner kroner. Nyhedstjenesten Comon har skrevet om det her.

Så vidt jeg fik lyttet mig frem til for et par dage siden gælder dog aftalen dog ikke alle. Aftalen gælder en gruppe personer uden hvem videreførelsen af de opkøbte selskaber vil være vanskeligere. Men jeg hørte også, at IBM og APM jævnligt har haft samtaler, der faktisk har gjort det muligt flere "bundne" personer at vende tilbage. Der opstod vist kun problemer for én person, og det skyldtes en bommert.

En nyhed, som Computerworld.dk bringer i dag, synes at bekræfte, at aftalen ikke har omfattet alle. Den fortæller, at IBM inden den 15. december vil have orienterer de ansatte individuelt og mundtligt om, hvem af dem, der er omfattet af aftalen. Computerworld.dk har også den interne mail med den udmelding, afsendt af IBM’s administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen.

Har Prosa-medlemmet og dermed Prosa en konkret sag? Svaret får vi med dommen - hvis ikke der forinden sker et eller andet tys tys.

Fagforeningen selv oplyste i øvrigt over for Computerworld, at det ringe fremmøde til kartelmødet skyldes kommunikationsbrist. Prosa forventer til gengæld mange detagere til et kommende møde, der holdes sammen med Finansforbundet med det formål at få IBM til at indgå en overenskomst. Prosa-konkurrenten HK har it-overenskomst med IBM.

Kl. 01.20: Jeg har rettet lidt i ovenstående tekst, men grundsubstansen er ikke ændret.

Ingen kommentarer: