9.11.06

DR’s smukke mænd og kvinderne

Forleden kunne vi endnu en gang læse, at et godt udseende har en stor betydning for, om man får et job. Nu skal jeg bestemt ikke påstå, at hverken DR’s Kenneth Plummer eller bestyrelsesformanden Mogens Munk Rasmussen har fået deres job, fordi de ser godt ud, men det er jo en trøst at vide, at skulle de få sparket end dag, så står de jo bedre end så mange andre, der fyres fra DR i den kommende tid.

Noble Mogens og Hip-Hop Plummer kan nemlig få flere problemer, end dem de løb ind i, fordi de håndterede sagen om budgetoverskridelsen på 600 mio. kr. så amatørmæssigt udadtil. De troede måske på udsagnet ”Hold kæft og vær smuk”, men det gælder jo kun kvinder. Parret får får dog også problemer, når det efterhånden går op for danskerne, at nysprog er deres foretrukne sprog.

DR har lanceret et projekt, der hedder ”Tættere på danskerne”, og det går på, at man fjerner sig fra danskere – nemlig de danskere, der er glade for deres DR-lokaludsendelser. Genbrug på tværs af regioner, er formlen, der skal spare penge i regionerne, plus lidt ”SMS-ind og vi knevrer”. Der er jo et stort DR-hul ude i Ørestaden, der skal fyldes.

Det er direktionsmedlemmet, rare Lars Vesterløkke, der på Plummers vegne står for at markedsføre en blind førerhund.

”Tættere på danskerne”? Hvorfor har man regioner, hvis man mener, at det er mere vigtigt for bornholmerne at høre stof fra Midt/Vestjylland. Selvfølgelig fordi man så kan skrue ned for egenproduktion og med tiden have færre ansatte på Bornholm.

Men det er DR-lokalredaktioner, der evner at fastholde deres lyttere – og mange lyttere - i modsætning til, hvad DR-hovedet evner. Den uretfærdighed skal ”Tættere på danskerne” nok medvirke til at eliminere.

To kvinder ud
I går røg én markant kvinde. Lisbeth Knudsen, men rare Vesterløkke forblev. Han trives med nysprog. Jeg hører, at en anden markant DR-kvinde, Kirsten Vestergaard, ikke trives med det. Hun stod i spidsen for DR Østjylland, men er gået, og lyden efter døren, der smækkede, runger endnu. "Tættere på danskerne". My ass.

Alt i alt er det faktisk min erfaring, at de allermest professionelle kvinder trives allermindst med nysprog. De skuer durk igennem de verbale krumspring, der skal få medicinen til at glide ned, og det er ved gud pinligt. Intet under, at man trives bedst uden dem. Kunne de ikke bare være lidt rare?

Men noble Mogens holder bestemt af kvinder, hører jeg. Også de andre mænd, men altså ikke alle typer. Og så står vi altså med Danmarks største Public Service-institution. Men smukke hanner i toppen. Med smukke ord og en smuk koncertsal. Bliver spændende at se, om det ydre bliver endnu mere vigtigt for DR fremover end det indre.

Og hvad har dette med it at gøre? Ikke en dyt, men min klumme handler jo også om it OG business. I øvrigt startede smukke Mogens jo sin karriere på it-fronten, men det er han kommet over.

Ingen kommentarer: