7.10.07

28.000 kroner for en Vista-opdatering!

Har du eller overvejer du bredbånd via mobilnettet, er du også på pc'en fra udlandet, og er du ikke millionær, så tag et kig på kommentarerne til mit forrige indlæg, der handler om en megaregning fra 3. Den beretning fik flere eksempler på banen.

En af disse er følgende:
"Jeg har netop modtaget en regning fra 3 på 28.000 tkr. Efter en rum tids søgen fandt jeg årsagen. Det var Windows Vista som kan overskrive det aktive valg ikke at opdaterer windows platformen så hvis det er selve opdateringsprogrammet som skal opdateres så bliver det hentet ligemeget om live opdatering er slået fra... Det er bare således at jeg var i Frankrig på dette tidspunkt og her er det dyrt at hente 250+ mb." Citat slut.
28.000 kroner! Uff. Hvilket hul i budgettet.

Flere af de, der kommenterer, siger dog, at folk burde have læst på lektien (udlandstakster) og handlet derudfra. Men der er også gode råd fra læsere om, hvorledes man kan vende sig til andre firmaer med billigere tilbud.

PS: Interessant læsning i øvrigt
Microsoft er på vej med et EPJ-system, altså et system til elektroniske patientjournaler, med alt hvad det indebærer. Det fremgår af denne blog på ZDnet, der også fortæller, at der allerede er nogen i gang med at afprøve systemet i dagligdagen, heriblandt: New York Presbyterian Hospital, Johns Hopkins Health System, og Novant Health Systems in Winston-Salem, NC.

Microsoft er også på vej med en Health-Portal, der vist både har netdoktor-funktionalitet (søgning), og som kan modtage input fra diverse sensorer med videre, som patienter bærer eller bruger i hjemmet. Portalen skal også fungere som muligt kontaktpunkt mellem patient og læge.

Hvilke perspektiver i øvrigt, også a pro pos at Danmark vel har brugt et par milliarder kroner eller mere på EPJ, der endnu ikke fungere. Har bare lidt svært ved at se Microsoft, som en proff spiller på det område, men EPJ-tilbudet er jo baseret på opkøb af et EPJ-firma.

Gad vide om ikke Microsoft i Danmark allerede har sikret, at den nye EPJ-organisation nedsat af Lars Løkke Rasmussen, regioner og kommuner, har fået kigget på produktet. Ejendommeligt stille i øvrigt om den EPJ-organisation, der skulle være den handlekraftige aktør, som omsider sikrer, at der kommer styr på EPJ-området.

1 kommentar:

trolden sagde ...

Ja Dorte.
Jeg kunne være lige så kyniske, som de andre der har kommentarer på din blog, at vedkommende bare kunne have undersøgt priser m.m. inden de tog til udlandet. Men som man kan læse i mine kommentarer der, er jeg meget imod teleselskabernes metoder og priser.

Vedr. EPJ, plejer det ikke være fordi, der er nogen der ved at dele kagen, når man ikke hører noget? Eller det er dybt bgravet i et eller andet udvalg!