2.10.07

Rygtet om gamle mediers død er overdrevet

De nye mediehuse har ikke slået de gamle helt af banen, når det gælder de bedste nyheder på techfronten. Det viser en Top100liste over de kilder, som Techmeme bruger mest. Techmeme anses for at være det fremmeste sted at tjekke henvisninger til de vigtigste nye tech-historier. Ikke Google News.

New York Times ligger på en tredjeplads som flittigst citeret af Techmeme, BBC ligger som nummer otte, Wall Street Journal er på tiendepladsen og Reuters to pladser længere nede.

Også den "gamle" førerhund Cnet News.com, der blev født på nettet og som blev en bragende succes, overlever. På listen på en femteplads.

Men to relativt nye medier, der har de fleste af bloggens kendetegn (hurtige skud, åben for kommentarer, trackback m.v.) fører. Det er TechCrunch og Engadget fører. De benævnes ofte som blogs, men det er vist redaktionel kontrol ind over, hvilket ikke er tilfældet med "rigtige" blogs, og de der er en række stribenter tilknyttet.

Der er også flere blogs ført af én person, men tilknyttet til enten gamle eller nye mediehuse, der klarer sig godt. Men myten om, at den uafhængige personlige stemme ville triumfere også på nyhedsfronten holder ikke. Flere af de stærke stemmer blev jo konverteret til større forretninger, såsom bloggen Gigaom, der ses på en 7. plads, og som bygger på Om Maliks oprindelige blog.

En af de mest kendte personlige bloggere, den tidligere Microsoftmand Robert Scoble, ligger nede som nummer 53. Men han siger "pyt", og erklærer nærmest den gamle blogverden foran pc'en for død. Fremtiden tilhører miniblogning via Twitter eller lignende hvor mobiltelefontjenester er inde over, hævder han.

Kun få firmablogs rangerer på listen. Jeg noterer mig Microsoft på en 33. plads, Google som nummer 68 og Nokia som nummer 88. Men de trænger altså igennem.

Hvad ser du af mønstre på Techmemes Top-100 liste?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

En ting, jeg tror, der også spiller ind, er det faktum, at de "gamle" medier også har et velopbygget kildenet.

Alt andet lige, er det lettere for en journalist på fx Politiken end et nystartet onlinemedie (eller blog) at hive en kommentar eller et interview hjem, som kan be- eller afkræfte historier eller give nye historier.

I Danmark er mange af nyhederne på netaviserne også mere eller mindre genereret af Ritzau, som privatpersoner nok ikke har økonomi til at abonnere på.

Men sejt at se TechCrunch og EnGadget så langt oppe, og naturligt at énpersons-bloggene ikke kan være med.

At jeg så er dybt uenig med Scoble i at fremtiden ligger i mikroblogging er så en anden ting :-)

// Lars (der selv sidder hos "en af de gamle" (-;)