27.9.06

David Heinemeier Hansson retur til DK - godt

En dansker, der er en international stjerne inden for it-udvikling, stikker igen næsen hjemover. Det er David Heinemeier Hansson, som er partner i det succesfulde firma 37signals og som også står bag et overmåde populært udviklingsværktøj Ruby on Rails. Et værktøj, der forkorter tiden, det tager af udvikle en web-applikation, drastisk.
Men - David Heinemeier Hansson har også lige købt hus i Chicago - så... Måske er det kun for et års tid eller to.
Hvorfor han vender tilbage i modsætning til de få andre store danskere i udviklingsverdenen (Anders Hejlsberg, Bjarne Stoustrup plus et par til? Jo Davids danske kæreste, der læste i Chicago, skal nu hjem og gøre sin uddannelse færdig på et dansk universitet. Så David følger med, men har "forpligtet" sig til at arbejde i Chicago indimellem.
Det var Jason Fried, som står i spidsen for 37signals, der fortalte mig det midt i en diskussion om, at vi danskere aldrig får det fulde udbytte af alle de fantastiske applikationer der udvikles, fordi de holdes på engelsk. Fried var med i en debat her på MIT's Emerging Technololgies Conference i Boston, og han var bare god.

Ingen kommentarer: