28.9.06

Journalistisk kvalitet - energikatastrofen

Har lige hørt to indlæg af vidt forskellige art. Det ene henrykkede mig, det andet skræmte livet ud af mig. Det ene handlede om en venturekapitalists fokus på mediebranchen (som andre ikke vil røre med en ildtang). Det andet handlede om den globale opvarmning og energisituationen, beskrevet af nogle af USA's allerklogeste hjerner på området. Jeg må med skam erkende, at jeg har forsømt at sætte mig godt ind i den situation.
Venturekapitalisten Roger McNamee, stifter og direktør for Elevation Partners (der har musikeren Bono blandt investorerne) har investeret kraftigt i det amerikanske business tidsskrift Forbes. Ifølge New York Times er det 300 millioner dollars svarende til 40 pct. af aktierne. McNamee vil igen have kvaliteten af busines journalist løftet. Den er faldet alvorligt siger han, og den tager ikke højde for, at folk er presset. De har kun 24 timer og "intet sikkerhedsnet". De skal have præcis viden, ikke blot spandfuld af informationer. De skal ikke spilde tid på at google. Der er masser af andet at fortælle, men har ikke tid.
Om energisituationen blot dette udsagn; Det vigtigste er ikke at få nye teknologier frem, men at tage fat i alt hvad der overhovedet er lige nu af eksisterende teknologi og bruge det intensivt.

Ingen kommentarer: