4.9.06

Tæt på venturepenge i Silicon Valley

Endnu en journalist har gjort det at blogge som bibeskæftigelse til sit fuldtidsarbejde. Det er Matt Marshall, der sammen med en kollega netop har forladt avisen San Jose Mercury News, for at koncentrere sig om bloggen Venturebeat.

Bloggen handler om venturepenge - om hvem, der får hvor meget - noget som de to journalister tidligere bloggede om for avisen under overskriften SiliconBeat. Indledningvis er fokus på Silicon Valley, og det ser spændende ud. Man får på et tidligt tidspunkt indblik i, hvad venturefolket tænder på inden for it og andre områder nye energiformer. Og det krydres med nyhedsappetizere, der viser hen til andre medier.

De to journalister fik imidlertid en grum start. Interessen for den nye blog var så stor, at trafikken bragte webstedet i knæ. Lige netop hvad de så ofte - i deres tidligere funktioner - havde hængt andre nystartede websteder ud for.

Første virksomhedskunde er i hus - Marshalls gamle avis, Mercury News. Bloggen "syndikeres" nemlig, ligesom man kender det fra tegneserier og interessante opinionsskrivere. (Tip til nyheden: Dann Gillmore's Center for Citizens Media . Journalisten Dann Gillmore, der også kom fra Mercury News, har selv gjort en karriere ud af sin interesse for blogsfæren.)

Ingen kommentarer: