12.9.06

USB-armbånd - tænk videre

Et svensk firma, Datanova, reklamere med et nyt gummiarmbånd med en indbygget USB-nøgle. Armbåndene, der fås i en række forskellige farver, er ret godt tænkt, og alligevel. Der er påtrykt tekst på dem, som fortæller, at det her ikke blot er endnu en gummiarmbånd til støtte for et eller andet velgørende formål, og det er lidt voldsomt. Armbåndet, som måske appellerer til de unge, omtales i Computersweden.

Men der er alligevel noget i konceptet, for er man på rejse, er det rart at have de helt afgørende ting tæt på kroppen - såsom sikkerhedskopi af pc'ens data - eller det helt fortrolige dokument, som ikke en gang ligger på pc'en. At have USB-dimsen liggende i mappen, hvor også ens pc er, udgør jo ikke nogen ekstra sikkerhed. Og at have USB-dimsen løst i bukselommen blandt mønterne.....

USB-dimsen kunne sikkert gøres acceptabel som "smykke" selv for mænd - måske som en del af et smalt læderarmbånd, eller et "kadaverskilt" i en læderstreng om halsen.

PS: To historier fra det virkelige rejseliv gør tanken relevant. Jeg erindrer, at en flyrejsende fik stjålet sin bærbare fra "the overhead compartment" og opdagede det for sent til at passagerer, der gik ud af flyet kunne tjekkes. Og i Berlingske var der for få dage siden en beretning om, hvad der kan ske, hvis man som beordret skubber tasken ind under sædet foran sig i flyet. Personen på sædet foran havde i nattetimerne nuppet pungen op af tasken. Også det blev opdaget for sent. Oveni kommer alle de historier om mapper, tasker og rygsække, der stjæles undervejs.

Ingen kommentarer: