19.9.06

Temperaturmåling på IBM-kunder

Den blå løber var i dag lagt ud foran Øksnehallen ved Halmtorvet, og den blev benyttet flittig. 850 mennesker havde nemlig meldt sig til IBM's årlige softwaredag, hvilket var 100 mere end året før.

Arrangementet blev en god temperaturmåler for, hvad der lige nu er hot for IBM's kunder. Ud af seks forskellige konferencespor, var det sporet med fokus på SOA - Service orienteret arkitektur - der trak allerflest. SOA handler om genbrug af it-komponenter - kaldet services - og om at strømline forretningsprocesser med åbent øje for, hvor der kan genbruges funktionalitet på tværs.

Ved håndoprækning blev der taget en lynhurtig temperaturmåling på SOA-rejsen, som IBM ofte betegner den som, da der ikke er tale om et produkt, men et sammensurium af arkitektur, infrastruktur, udvikling og organisation. 10 procent havde allerede i dag en SOA-strategi, og 30-40 procent er midt i overvejelser om at indføre en sådan.

Danske Bank og ATP var blandt firmaerne, der fortalte om deres erfaringer med SOA.

I øvrigt indledte den tidligere Novo Nordisk-topchef Mads Øvlisen, der i dag dyrker bestyrelsesarbejde hos Lego og Det kongelige Teater, konferencen, og han talte om nødvendigheden for at dele viden ind og ud af virksomheden. Han citerede i øvrigt en amerikansk forsker for, at 72 procent af de ideer en virksomhed får, kommer fra omverdenen!

Ingen kommentarer: