18.9.06

Fiorina om kvindelige ledere: Bitch eller Bimbo

En kvindelige chef bliver typisk opfattet som for blød eller for hård. Som "Bimbo" eller som "Bitch". Det mener Carly Fiorina, der i sin tid som øverste chef for Hewlett-Packard flere gange blev udnævnt som erhvervslivets stærkeste chef af hunkøn.

Hendes udsagn faldt på "2006 Women's Leadership Conference", og gengives på news.com under overskriften "An upbeat Fiorina stays mum on Dunn". Overskriften henviser til, at hun ikke vil udtale sig om HP's nuværende formand Patricia Dunn, der må trække sig på posten efter en læk i bestyrelsen blev afsløret med midler, som ikke er legale. Fiorina blev selv fyret fra HP - efter at bestyrelsens drøftelser om fyringen blev lækket.

Men interesserer du dig for kvinder og ledelse, så spring al Dunn-snakken over. Fiorina er bestemt ikke kvinden, der har talt om kvindelige lederes forhold, men nu åbner hun altså for posen. At det ligger lige forud for offentliggørelsen af hendes bog Tough Choices er nok ingen tilfældighed. Bogen har jeg for øvrigt for længst bestilt.

Ingen kommentarer: