9.10.06

Ementor bløder SAP-konsulenter

Ementor, der siden februar har været ejet af finansmanden Ib Kunøe, har måttet vinke farvel til grueligt mange SAP-konsulenter.

På sine højde havde Ementor i Danmark op mod 100 konsulenter med speciale i virksomhedspakken fra tyske SAP, som bruges af de fleste af Danmarks største virksomheder og som udgør et overmåde profitabelt område for konsulenthuse. For et års tid siden var der omkring 80-85 SAP-konsulenter. Jeg hører, at der kun er omkring 20 tilbage, men dertil kommer så nogle SAP-driftsfolk.

Skuffede forventninger
Ementor har godt nok selv afsluttet et større internt SAP-projekt, men det burde ikke bevirke noget problem med overskydende konsulenter, for markedet for den type medarbejdere er varmt. Meget varmt. Gode SAP-konsulenter udgør stadig en udpræget mangelvare, så der lyder mange fristende tilbud (en erfaren SAP-konsulent scorer rask væk omkring en million kroner om året). Oveni kom tilmed en hændelse, der skuffede konsulenterne slemt.

Ementor i Danmark havde længe været til salg, før den blev købt af Kunøe i februar. Hele Ementor-koncernen, der havde hovedkvarter i Norge, skrantede. Så vidt jeg har hørt, var der faktisk en stor køber af det danske selskab i kulissen, men det løb ud i vandet. Plan B gik så blandt andet ud på at få oprettet et særskilt SAP-selskab med konsulenterne som partnere og altså medejere.

De planer blev der sat en brat stopper for, da Kunøe omsider meldte sig som køber og overtog tøjlerne, selv om det egentlig ikke var konsulentsiden, han gik efter. Kunøe ønskede først og fremmest for at score alle dem, som arbejdede med systemintegration, service, support og kabling til et andet af sine selskaber. I alt blev 450 mand overført til Kunøes Topnordic, der sidder på majoriteten af salg af pc'er og servere med videre herhjemme (TopNordic opkøbte også konkurrenten Atea). Konsulentsiden? Mon ikke han havde salg for øje.

SOA-folkene tjener godt
Tilbage i Ementor var omkring 200 konsulenter. Inden for management-konsulentsiden er der knap nogen tilbage, så altså intet at sælge. SAP-siden er som nævnt skrumpet, så den er der heller ingen, der vil købe. Men der er stadig en snes Oracle-konsulenter og en pæn stor afdeling med Microsoftkonsulenter.

Hvor pengene tjenes er imidlertid først og fremmest blandt konsulenterne, der arbejder med den nye servicebaserede arkitektur (SOA) - altså, hvor man opbygger systemer af små byggeklodser, der enten allerede er "hyldevarer" eller som udvikles og også placeres på hylderne til fremtidigt genbrug. Så mon ikke Kunøe sælger den?

PS: I øvrigt hører jeg, at de tilbageblevne SAP-konsulenter hos Ementor gør et godt stykke arbejde, ikke mindst på et meget spændende projekt hos ATP.

Ingen kommentarer: