12.10.06

Mange bag lænsede Nordea-konti i Sverige

Omkring tre millioner svenske kroner er stjålet fra netbankkunder hos Nordea i Sverige siden begyndelsen af september. Forbryderne har tilsyneladende kunnet trække på mange "nyttige idioter" - op mod 30 personer er nu i politiets søgelys. En del af disse havde "blot" stillet deres egne bankkonti til rådighed som mellemstation mellem Nordea-kundernes penge og de kriminalle bagmænds bankkonti. De scorede procenter af de overførte beløb.

Nordea har været hårdt ramt, og interessen fra de kriminelles side er jo naturlig. Det er Nordens største bank. Så sent som i går aftes skete der et nyt forsøg fra hackerside på at liste Nordea-kunder til at udlevere adgangskoder m.v. via internettet. For nylig så vi i øvrigt et eksempel på den slags kriminalitet i Danmark, hvor det gik ud over en kunde i Danske Bank og en i Spar Nord.

Du kan læse mere om den svenske sag her og om den danske sag her, hvor jeg også har fortalt mere om de mekanismer, der anvendes af de kriminelle, og om hvordan man værner sig bl. a. ved at have god ajourført antivirusbeskyttelse på sin pc.

2 kommentarer:

Per Palmkvist sagde ...

Kære Dorte

Tak for dine gode artikler. Der er en anden vinkel til denne historie: De fleste - også oplyste - internetbrugere ser sig ikke ordentligt for på hjemmesider. Det kan du læse mere om i denne tankevækkende rapport fra Harward University med title "Why Fishing Works": http://people.deas.harvard.edu/~rachna/papers/why_phishing_works.pdf

Dorte Toft sagde ...

Tak for tippet. Glæder mig til at læse indholdet.
Dorte