16.10.06

På tide: Trådløse net sikres pr. automatik

En god nyhed til dem med hjemmepc'er og trådløse netværk - dem, der finder det for svært selv sikre nettet mod at uvedkommende bruger det. Sikringen bliver langt enklere.

Faktisk finder 43 procent af netbrugerne det for bøvlet/svært at slå krypteringen af det trådløse net til, oplyser brancheorganisationen Wi-Fi Alliance (Wi-Fi bruges som betegnelse for trådløse lokalnet - herunder dem, der bruges hjemme). Og det vil alliancen gøre noget ved.

Svenske ComputerSweden fortæller, at i november lancerer alliancen en sikkerhedsspecifikation, som kaldes wi-fi protected setup, wps. Når den er kommet i funktion, skal man ikke længere indtaste et væld af tegn et væld af gange for at få slået krypteringen til. Der vil blot være en knap, der kan trykkes på, og så skal man fylde en pin-kode på.

Tænk at det tog så lang tid at blive enige om en enkel løsning.

Wps skal blandt andet indbygges i den kommende version af Microsofts Windows, kaldet Vista. Ifølge avisen er der allerede producenter, som har taget pinkode-sikringen i brug. Jeg er desværre ikke stødt på dem, men mine to trådløse routere er også af ældre fabrikat.

Hvad man risikerer i værste fald, hvis man ikke har sit net sikret? Det, der overgik et par i Korsør, nemlig at politiet beslaglægger deres pc. Det viste sig, at udenlandske pengeafpressere havde koblet sig ind på deres pc via deres ubeskyttede trådløse netværk og benyttede pc'en som afsender af en trussel mod et amerikansk firma. Den type misbrug finder dog sted yderst sjældent!

Igen, som altid. Husk at beskytte din pc med antivirussoftware, der løbende opdateres pr. automatik. Husk at beskytte dig med en firewall (hvis du bruger Windows XP er den indbygget).

Ingen kommentarer: