18.10.06

Går bankerne efter gratis-opkomling?

Hønen eller ægget? Først ser vi splinternye zecco.com, der har danske investeringskroner i ryggen, åbne for gratis aktiehandel i USA. Mediedækningen er flot. Så ser vi giganten Bank of America åbne for lignende tilbud. Og i dag - i Berlingske Business - kan vi så læse om, at også danske Saxo Bank gør det gratis.

Saxo Bank fjerner kurtagen på handler med danske aktier. Det sker efter at både Danske Bank og Nordea har sænket priserne på aktiehandel betydeligt. Og hele tiden har den "gamle" banksektor været under pres fra netbaserede børsmæglerselskaber som Etrade og Nordnet.

Men hvorfor kommer gratistilbudene lige nu? Er det på grund af zecco.com, der udnyttede et hul i markedet og som ifølge egen oplysninger stadig vil være i stand til at tjene masser med penge på rentedifferencen med videre. Er det lige som i aviskrigen, at de gamle går efter at få lukket opkomlingen Nyhedsavisen ved at drukne markedet i lignende tilbud?

Eller er sagen så enkel som, at alle har vist, at man ikke i længden kunne blive ved med at tage en masse penge på handelen i sig selv, når det hele sker elektronisk på sekunder - uberørt af menneskehånd. Så man altså har forberedt sig på situationen, og det blot var et spørgsmål om tid. Eller lægger man blot ekstra på karusellerne for det, man taber på gyngerne?

Men sjovt er det at følge, hvorledes nye forretningsmodeller, der udnytter internettet, sætter de gamle under pres.

PS: Bank of America har som forsætning for gratis-tilbudet, at man har oprettet en konto med 150.000 kroner i banken. Og alle med gratis-tilbudene har et loft over, hvor mange handler man kan gennemføre gratis, således at de flittige day-tradere stadig må til pungen. I øvrigt nøjagtig samme princip, som når Bilka har tilbud til under kostpris på kakaomælk:-)

Ingen kommentarer: