4.10.06

Microsoft låser softwarenassere ude af Vista

Når Microsofts nye operativsystem, Windows Vista, kommer på markedet (til det brede marked i januar 2007) falder hammeren, hvis man selv "opgraderer" ved blot at nasse sig til en Vista-version. Hvis man ikke melder relevante informationer ind til Microsoft (aktiverer registrering online) inden for 30 dage efter softwaren er installeret, vil Microsoft lidt efter lidt fjerne funktionalitet. Ikke langt hen i forløbet lukkes for eksempel for browserbrug efter blot en time på nettet. Av.
Samme taktik vil Microsoft i øvrigt bruge i den kommende Windows serversoftware, der går under navnet Longhorn. Men køber man en Vista-baseret pc fra en anerkendt leverandør, skulle denne på forhånd have aktiveret Vista.
Wall Street Journal skriver, at forholdsreglerne især er rettet mod brugere i Kina og Rusland, hvor nasseriet er ekstremt udbredt. Men også vestens virksomheder, der snyder på vægten ved for eksempel at betale for 200 eksemplarer af softwaren, mens den i virkeligheden kører på 240 pc'er, rammes.

Det udgør så pisken. Så venter vi på guleroden, nemlig lavere softwarepriser.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Dorte, det lyder godt med udsigten til lavere priser men det er nok mere noget med større yact's det kommer til at handle om !
Bortset fra det så er det vel OK at bede om betaling for sine produkter - hvis man ikke vil det er der jo heldigvis billigere og gode alternativer !