4.10.06

Snød Firefox-hackere sig til berømmelse?

Den ene dag siger to unge hackere, at de kan overtage kontrollen med folks pc via et hidtil ukendt sikkerhedshul i Firefox-browseren, og nyheden rammer lynhurtigt overskrifterne. Netop Firefox går jo for at være mere sikker end Microsofts massivt dominerende Internet Explorer, og Firefox svømmer i velvilje, fordi der tale om alternativ software, såkaldt Open Source software.

Den næste dag siger en af hackerne imidlertid undskyld. Han har aldrig lykkedes med at overtage kontrollen med en anden pc. Han har kun kunnet få sin kode til at lamme pc'en (crash) og til at æde godt af pc’ens regnekraft.

Platformen for afsløringen var hackerkonferencen ToorCon i San Diego. Disse hackerkonferencer er typisk stedet, hvor hackere søger berømmelse med pressens bistand. Hackerne var Mischa Spiegelmock og Andrew Wbeelsoi, og det er førstnævnte der nu har undskyldt sin påstand, skriver Cnets news.com. Nu venter vi så at høre, hvad den anden hacker siger. Spørgsmålet er jo også, om Spiegelmock måske blev hjulpet på vej til sin fortrydelse via raslen med sagssøgningssablen? Hvad tror du - er det fup eller er det jura?

Ingen kommentarer: