Bringer 2007 et let operativsystem fra Google - nok til at understøtte alskens webbaserede applikationer? Emmer den enorme strøm af millioner af mennesker over mod sociale netværk ud, fordi folk omsider vågner op bag skærmen og realiserer, at det sociale har gjort dem asociale i "real life"? Bliver RSS noget, som menigmand tager til sig? Hvad mon der sker med Janus Friis' Venice-projekt, der kombinerer alt det audiovisuelle fra nettet med tv-tilbud fra anerkendte aktører? Vil Open Source omsider slå igennem på desktop-niveau - altså på pc'en selv i stedet for Windows?
På bloggen Read/WriteWeb bringes en lang række forudsigelser om web 2007. Noget er rettet mod netnørder, andet mod it-chefer. Noget fatter jeg ikke en hujende fjært af, og meget vil desværre blive forbeholdt amerikanerne - eller?
Er jeg for sortsynet, når jeg mener, at helvedes meget spændende går Danmarks næse forbi i disse år, fordi vi simpelthen blot udgør et dværgmarked?
20.12.06
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
Når du skriver at en helvedes masse går Danmarks næse forbi, fordi det er dværgmarked.
Ja det rigtigt, men jeg tror ikke det er på grund at markedet er lille, men nærmere fordi idefolkene sælger for hurtigt. De få meget store firmaer, som Mærsk,FLS,Danfoss o.s.v. har en ånd om være internationale danske firmaer. Den ånd findes blandt innovatørene inden for IT. Her er ligesom indstillingen er, at man skal sælge jernet medens det stadigvæk er gloende. Det er også muligt, at det er sådan det skal gøres, men jeg er lidt i tvivl.
Angående Web appl. som f.eks. Google mm. der har jeg personligt en meget ambivalent føles over for dem. Jeg bryder mig ikke rigtigt om, at mine data skal ligge ude hos en udbyder. Hvis jeg kunne kryptere dem måske, men ikke som det foregår i øjeblikke, hvor man ikke ved hvem der kikker dem over skulderen. Jeg vil gerne have styr på personlige dokumenter.
Dit spørgsmål om det bliver året hvor Open Source slår igennem. Da vil jeg sige ja, men ikke i Danmark. Danmark er på mange måder meget konservativ. Da jeg startede i IT branchen, sagde man at ingen IT chef er blevet fyret for at købe IBM, i dag er navnet skiftet ud med Microsoft. Men hvis det mod mine forventninger sker, så skyldes det Microsoft meget strikse beskyttelse mod piratkopiering. Og så tror jeg stadigvæk, at Microsofts skræmme kampagner vil påvirke folk. Jeg benytter både Windows og Linux(KDE), og når jeg kommer med min notebook med Linux på, og viser den til folk, så viser det sig, at meget få der nogen sinde har set en brugergrænseflade på Linux, og på MAC for dens sags skyld. Og det utrolige er, at mange har en mening om Open Source, uden at kende noget til reglerne og principperne. Mange tror stadigvæk, at det er en håndfuld hjemme programmører, der sidder og laver noget gratis software. Og jeg har på fornemmelsen , at ikke før den tese er slået ihjel, får Open Source succes.
Ja du er for sortsynet.
Der er ikke meget der går Danmarks næse forbi. "Danmark" er - i lighed med alle andre lande - i stigende grad en mindre betydelig målestok at bruge. Vi gør tingene globalt og internationalt i fællesskab - og tænker ikke så meget på landegrænser.
Nej Linux på desktoppen slår ikke igennem i 2007 - heller ikke i Danmark. De allerfleste vil hellere købe Vista, end de vil prøve Linux. Også selvom Vista vistnok er lavet til at sikre mere "lock in" på MS platformen. Men jeg ville da elske at tage fejl.
Nej vi bliver ikke asociale af sociale netværk. Jeg kan stort set garantere dig det modsatte. Vi skal bare lære at bruge begge dele sammen. Det sker ikke overnight. Og så er det tydeligere når folk ikke følger reglerne - for alle kan se det selv. Trolls og flamers har det bare svært. Lad os tilgive hinanden. Det gør det også lettere at møde andre "in the flesh".
Jeg har jo i år startet eget firma for anden gang i mit liv. Og jeg kan fortælle dig at det er meget bedre anden gang. Jeg er langt bedre i stand til at netværke og møde mennesker i dag end jeg var for 6 år siden. Det virker!
Og så er det altså ikke bare den der lille kreds af "frelste" disciple og missionærer af sociale medier, at det her virker.
Og så vil jeg stille spørgsmålet: Bliver 2007 endelig det år hvor Dansk Folkeparti bliver afgørende for et nyt totalforbud mod elektroniske julekort? Vi fylder båndbredden med de samme glitrende jule-bits i rødt og guld med en metallisk "jingle bells" vedhæftet. PetaByte af juleskrammel rammer som en Tsunami bredbåndskablerne ved samme tid hvert år, og vi stakkels e-mail brugere skal lægge indbakke til det.
@trolden. Du har ret. Idéfolkene sælger for hurtigt, og vi får aldrig opbygget nye danske teknologibaserede familiekoncerner.
Spørgsmålet er imidlertid, om vi kan klandre idéfolkene for at sælge for hurtigt. Der er jo i dag kun sekunder fra, at et godt produkt undfanges, til at det kan inspirere andre med større økonomiske og markedsmæssige muskler. Der er "et vindue", hvor den danske succes, kan dyrkes, men så blæser stormen op, og vinduet i.
Men personligt, så havde jeg helst set Navision-gutterne gøre forsøget. Ved at sælge til Microsoft, mens de var på toppen, sikrede de sig imidlertid evig status som danske superstjerner. Havde de forsøgt og tabt var det jo - som danske tradition er - blevet udstillet som de største fiaskoer.
@langemark. Hva' ba'. Jeg har ikke fået noget elektronisk julekort fra DF. Mon man opfatter mig som "lost case"? Spøg til side. Både juleglimmer, der beslaglægger petabytes, og anden spam, får jo tanken om tvungne "frimærker" på e-mails til at synes meget attraktiv. Men det rammer jo så dem, der har behov for at kunne bruge gratis mail.
Dorte
Send en kommentar