26.12.06

Word-problem ej set i Danmark

Der er jo afsløret tre svagheder i Word fra Microsoft - svagheder, som hackere kan udnytte. Den seneste melding fra Microsoft Danmark lyder på, at ingen i Danmark har været udsat for angreb via Word-svaghederne, og ude i verden er det meget få.

Her er mailen, som jeg fik fra Thomas Schnegelsberg, der er divisionschef hos Microsoft Danmark med ansvar for Office-pakken:

Der arbejdes stadig på at genskabe problemet (for at kunne udarbejde løsningen). Der er meget få, der har oplevet problemet (ude i verden), og i Danmark har vi endnu ikke hørt fra kunder, der har oplevet problemet. Vi har fået opringninger fra bekymrede brugere - men INGEN af dem har oplevet problemet. Udviklingen kan følges på følgende blog.


Hvis der sker en angreb via Word, så er det via et Word-dokument, som fremsendes som bilag til en mail. Klikker man på en inficeret Word-dokument, udløses den ondartede kode, der smitter pc'en. Rådet er som altid, at man ikke bør klikke på bilag, der kommer fra folk som man ikke kender. Og kommer bilaget fra én man kender, så bør man være mistænksom, hvis mailens emne (subject) synes ejendommelig - f.eks. skrevet på engelsk, hvis det synes ulogisk.

Ingen kommentarer: