19.12.06

Nyholm og Polar Rose's billedsøgning hitter

Den danske serielle iværksætter Nikolaj Nyholm har i dag fået opmærksomhed på bloggen TechCrunch, som alverdens iværksættere drømmer om 15 liniers berømmelse på.

Anledningen er, at Nyholm er administrerende direktør for for Malmø-firmaet Polar Rose, der står bag en billedsøgemaskine. Polar Rose arbejder på 3D-ansigtsgenkendelse til brug på nettet, hvor det jo efterhånden flyder rundt med fotos. Polar Rose er stiftet af en ung svensk forsker.

Det er selveste Michael Arrington, stifter af TechCrunch, som Nyholm har demonstreret softwaren for. Arrington er p.t. GOD (Guru on Duty), hvad angår "opdagelse" af Web 2.0-firmaer. Her er omtalen, men læs også kommentarerne.

Også en anden meget varm blog, GigaOM, har skrevet om Polar Rose. Nyholm har imidlertid også erobret forsiden på det anerkendte it-tidsskrift Red Herring, der beskriver Polar Rose i en større artikel om søgning i nye medier, Searching New Media (på forsiden også præsenteret som "What Google can't do")

Nikolaj Nyholm fik allerede, da han var i starten af 20'erne mange millioner til sit første projekt, domæneselskabet Speednames, der stadigt lever og trives, omend et følgeprojekt, der gik på digitale identiter, blot kostede penge og måtte droppes. Og a pro pos mit forrige blogindlæg, så kom de penge fra IVS, der tidligere på året bebudede, at en "exit" for Speednames - altså et salg - er på vej. Nyholm forlod selskabet for et par år siden.

Polar Rose fik for nylig 30 millioner kroner i risikovillig kapital fra Nordic Venture Partners. Her lidt på dansk om investeringen og selskabet fra nyhedstjenesten Comon.

Tilføjelse den 29. december. I en artikel fra nyhedsbureauet Associated Press rejses spørgsmålet om privatlivets fred, når personer efterhånden pr. automatik vil kunne genkendes på fotos, der er lagt op på nettet. Blandt andet beskrives scenarier, der går på at ens chef lige vil lave en søgning på én og måske finder et foto, hvor man blot er fanget i New York, i baggrunden af et privatfoto lagt op på Flickr-fototjenesten. Og den, der konstant forfølger en anden person (stalker) vil kunne få ekstra hjælp til finde ud af, hvor den forfulgte har været. Artiklen findes her.

Ingen kommentarer: