14.12.06

Terminator-software parat fra Microsoft

Microsoft har nu lanceret sit bebudede software til programmering af robotter, og lanceringen har en dansk vinkel. Softwaren, der ifølge softwaregiganten gør det enklere at programmere robotter, kan også bruges til at herse rundt med en vis type Lego Mindstorm-robotter. Produktet Microsoft Robotics Studio kan desuden bruges til at programmere videre på verdens mest solgte robotstøvsuger, Roomba fra selskabet iRobot, der i øvrigt også er kendt for sine militærrobotter.

For mig repræsenterer det en god nyhed, for det kan stimulere børn og voksnes interesse for programmering og robotter, og det er tiltrængt. Forbrugere kan gratis downloade softwaren, så hvad med at bestille en Roomba (tjek hvilke versioner, der kan programmeres af kunderne) til jul plus en Mindstorm-robot, og så lade fantasien herske i juleferien. De to produkter sammen må kunne give sjove hybrider. Nærmere om robotsoftwaren her.


Og så krydser jeg fingre for, at Microsofts software aldrig kommer til at fungere sammen militærrobotter, for liv afhænger af dem. For eksempel har iRobot leveret hundredevis af robotter til militæret i både Afganistan og Irak, hvor de bruges til at tage et nærmere kig på de vejsidebomber, der koster så mange liv – både civile og militære. Via robottens videokamera kan soldater på god afstand tjekke, om en given genstand ser mistænkelig ud, og er det tilfældet, kan robotten droppe en sprængladning, der udløses, når robotten er nået langt nok væk.

PS: Mon ikke robotsoftware og hardware kunne udgøre en givtig ramme for teambulding i firmaer? De er vel ved at være lidt trætte jægersoldaterne og komme-hinanden-ved-terapeuterne. Måske kan teambuildingen til med blive en inspiration for nye produkter. Kvinder kan måske have en tendens til at sige fra over for selve programmeringen, men de kan garanteret komme med mange bud på, hvorledes robotter kan yde en hjælpende hånd.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dem der ikke har grejet eller råderummet kan finde et gratis og 100 procent økologisk alternativ på SourceForge.

Kristian Beyer sagde ...

der var da ikke meget patent i den historie. Tandy Trower står godt nok på en masse patenter, og der er nævnt patenter i deres licens men hvor kom overskriften fra?

Dorte Toft sagde ...

Undskyld, men jeg er koblet af. Patenter.... der var sgutte nogen af dem i min historie, omend MS sikkert har udtaget patenter.
Det med overskriften! Det kom såmænd bare fra androiden (komb. mand/robot) Terminator fra den kendte film af samme navn. Var det forkert?
Dorte

Dorte Toft sagde ...

Eller var terminator en android? Måske "blot" en robot.
Dorte

Kristian Beyer sagde ...

haha kan godt forstå du er koblet af...min hjerne er nok lidt for patent fikseret...den læste ordet parat som "patent"...kun 3 bogstaver som er forskellige...my bad;-)