21.12.06

En helt fantastisk julegave

Led ikke efter gadgets til at lægge under juletræet i dette blogindlæg. Hvad du får er en fortælling om nogen, der gør en forskel. Faktisk fik jeg pr. mail her til morgen et advis, der udgør den bedste julegave i herrens mange år.

Et mindre dansk firma, der ønsker at være anonymt, har doneret 5.000 dollar - altså omkring 30.000 kroner - til Christina Galitsky - ingeniøren, som jeg har fortalt om i både Berlingske-klumme og blog.

Galitsky er den unge amerikanske forsker, som har speciale i energibesparelser med erhvervslivet for øje, men som også brænder for at hjælpe udsatte. Til kvinder i Dafurs flygtningelejre udvikles et energibesparende "kogeapparat", så de skånes for et vist antal farlige ture efter brænde uden for flygtningslejren. Til familier i Bangladesh udvikles et ekstremt billigt drikkevandsfilter, der skal fjerne arsenikken fra drikkevandet.

Det danske firma har "vekslet" kundejulegaver til denne donation, og kunderne har kvitteret meget positivt.

Konkret produktudvikling
Velgørenhed er jo ikke ukendt på julegavefronten, heller ikke på erhvervsside, men de traditionelle kundegaver stadig fylder stadig allermest. Det lille firma, som støtter de udsatte via Christina Galitsky, har - som jeg ser det - vist en ny vej. Det er ikke "blot" en gave til de store godgørende organisationer, omend de selvfølgelig også gør stor nytte derude. Firmaet har sat ansigter på, via ét ansigt. Via en kvinde, der arbejder på at udvikle konkrete produkter til hjælp. Via en kvinde, der på mange måder kan være en tiltrængt alternativ rollemodel for nutidens unge - og for os gamle).

Og her er så en overvejelse, der måske kan bruges hos virksomheder, der gerne vil gøre en forskel. Et forslag til næste års julegave. Måske kunne virksomheden løbende holde øje med særlige personer eller projekter i årets løb, så der i november er "et ansigt" eller flere, når kundejulegaven skal besluttes. Så der også er en fortælling med - så fortællingerne kan blive en juletradition. Jeg tror også, at det internt vil gøre en forskel.

Tak til firmaet, der gjorde en forskel. Og tak til de mange andre, der kontaktede mig efter mine fortællinger Christina Galistsky.

Ingen kommentarer: