20.4.07

Folket talte: Dell tager igen XP ind i varmen igen

Dell tager igen det gamle Windows styresystem XP ind i varmen til privatkunder, efter i en periode at have forsynet de nye privatpc’er udelukkende med det nye Windows Vista. Dell har dog ikke problemer med Vista, men har blot lyttet til kunderne.

Kunderne har nemlig benyttet Dells nye åbenhed til at ytre deres ønsker. Dell har jo tidligere lanceret webstedet IdeaStorm, hvor kunderne opfordres til at fortælle, hvad de ønsker, og hvor ønskerne gives ”karakter” af de andre kunder på Ideastorm. Tag i øvrigt et kig på stedet. Godt at få ideer om nye former for kunderelationer af.

Ønsket fra kundernes side om det gammelkendte XP fik høje karakterer, fortæller nyhedstjenesten Cnet. Dog har resultatet langt fra overgået ønskerne om at få Dell til at levere pc’er, som er forudinstalleret med det alternative styresystem Linux.

Men også her udviser Dell åbenhed. Visse modeller vil kunne bestilles med Linux-preinstalleret, men hvilken eller hvilke ”desktop-versioner” af Linux (der er mange) er vist ukendt endnu. Et fingerpeg kan måske være, at Michael Dell himself lige har fortalt, at han har fået sig en pc med den netop lancerede Ubuntu 7.04 (Linux-version til Desktop) med kaldenavnet Feisty Fawn.

I gamle dage havde Dell sandsynligvis stået til repressalier for tage et ældre Microsoft-styresystem til nåde. Microsoft var kendt for at stille ultimative krav for at få pc-leverandørerne til at makke ret, altså straks forsyne alle nye pc’er med nyeste version af styresystemet, men softwaregiganten er blevet lidt mildere med årene og monopolretssagerne. Microsoft har i øvrigt sagt, at man i januar 2008 ophører med at levere XP til pc-producenterne.

Dell havde allerede tidligere givet mindre virksomheder muligheden for XP, men sagde da, at det ikke ville ske over for privatbrugerne. At virksomheder pressede på for at få XP skyldtes, de foretrak at holde sig til det gammelkendte styresystem, som man vidste var driftssikkert. Nyt software rummer jo typisk en vis portion børnesygdomme.

I forbindelse med Vista har der været problemer med visse programmer (applikationer), og der har været savnet ”drivere” for visse produkter. En driver er den software, der bygger bro til et givent produkt, være det sig printer, ekstern harddrive eller noget helt tredje. Vista kræver også en kraftigere og dermed dyrere computer (processor og RAM)end XP.

I en anden boldgade:
Jeg ser artikel fra Børsen citeret for, at TDC nu sælger den del af firmaet, der kører drift af Microsoft Dynamics økonomisystemerne(de tidligere Navision-produkter) for kunder til Deloitte. Mon TDC så småt er ved at trække sig ud af sin vist ikke særligt vellykkede karriere som IT-serviceleverandør? Hvis det er tilfældet sælger TDC jo nok også sin online-backuptjeneste.

3 kommentarer:

codegirl.dk sagde ...

Nyheden om Michael Dell går ud på at han kører Ubuntu, om han har opgradet til Feisty er der ingen meldinger om. Dell har jo lovet os at de vil sælge PC'er med linux "på et eller andet tidspunkt". Jeg har iøvrigt selv skrevet om min oplevelse med Feisty, hvis der skulle være nogen der er interesserede :-)

Sebastian sagde ...

@codegirl.dk: På denne side kan du se hans computer(e) og konfiguration. Der fremgår det også at han bruger Feisty Fawn.

codegirl.dk sagde ...

@sebastian: Tak, så lærte jeg også noget nyt idag :-)