27.4.07

Nordeas IT-direktør skubbet væk

Magnus Norrström, der er it-direktør for hele Nordea-koncernen, er ikke længere på den post efter en større omorganisering. Koncernchefen Christian Clausen afviser, at det har noget af gøre med de mange internetangreb, som banken har været ude for, skriver Dagens Industri.

Angrebene, der er rettet direkte mod Nordeas netbankkunder, har foreløbig kostet banken over 10 millioner svenske kroner. Som jeg fortalte tidligere, øget Nordea i Sverige nu sikkerheden betydeligt ved at sætte chipkortlæsere ud hos alle netbankkunder.

Det svenske politi hælder til den overbevisning, at det er russiske kriminelle, der står bag angrebene. Men der er også 160 medskyldige tiltalte for "pengehæleri" - i Sverige og Østeuropa. Det er mennesker, som lader de kriminelle overføre penge stjålet via netbank til deres konti. Disse "muldyr" - som de også kaldes - hæver så pengene og sender dem videre til udlandet. De scorer selv 5-10 procent af beløbet i "provision", men oftest når politiet dog at sætte en stopper for det.

Ingen kommentarer: