28.4.07

Njet til kommentarer til EPJ

Min blogsoftware er lige lovlig formynderisk. Et par gange har det ikke været muligt at aflevere kommentarer til et indlæg, og jeg kender ikke grunden dertil. Senest ramte det mit indlæg om fremtiden for de elektroniske patientjournaler. To personer har mailet mig om problemet, så har de stadig noget på sinde, er det forhåbentlig muligt at slippe af med kommentarerne her.

3 kommentarer:

Biby Cletus sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Dorte Toft sagde ...

Jeg har blot fjernet en spam-post fra udlandet.

Bo Drejer sagde ...

Jeg er faktisk rigtig glad for konklusionerne i Deloitte rapporten.

Jeg er altid skeptisk overfor at løse brede problemstillinger som mange forskellige discipliner er afhængige af ved at etablere 1 monolitisk system.

Årsagen til dette er at man med sådan et monolitisk system ofte kommer til at fokusere på selve systemet fremfor de mange differentierede indgangsvinler som de mange som skal interagere med systemet har behov for.

Det positive ved Deloites konklusion synes jeg er at det giver mulighed for at sætte selve patientdata i centrum, men giver de enkelte organsitioner og faggrupper mulighed for og frihed til at skabe løsninger som undertøtter netop deres arbejdsproces.

I mine øjne brugerfokus og SOA i praksis, hvis altså det lykkes at skifte EPJ indsatsen til at fokusere mere på sikker adgang til patientdata og sikker udveksling af disse data mellem systemer end tilfældet har været hidtil. Alt sammen baseret på Åbne Standarder selvfølgelig (I min verden WS*).

Kort sagt: Fokuser på brugerbehov og interoperabilitet vha. åbne standarder.

/Bo