12.4.07

Kun hårde stoffer er dyrere end printerblæk

Computersweden har en spøjs artikel, der dog rammer lige i centrum. Blæk til printere koster uforskammet meget. Printproducenten sælger jo også printeren dødbilligt, fordi man ved, at der dermed skaber "afhængighed" af de dyre blækpatroner. Faktisk koster en blækprinter til hjemmet ofte kun småpenge mere end, hvad nye patroner koster.

Ifølge artiklen i Computersweden, koster en liter printerblæk mange gange mere end Systembolagets allerdyreste champagne. Og man kan få 0,2 kilo tyrkisk heroin for prisen på 1 liter blæk.

Der er jo mange, der tilbyder opfyldning af printpatroner og alternative blækpatroner, men HP, Epson, Lexmark og de andre printerfabrikanter tordner jo om, at det ødelægger printerne, så mange skræmmes nok væk. Hvorledes er erfaringer i øvrigt med "kopiblæk"?

Jeg selv er lykkelig for en gammel sort/hvid laserprinter. Den går mange, mange kilometer på en printpatron, mens min inkjet-printer gnasker i sig fra patronen, så jeg får nervøse trækninger, hver gang jeg skal udskrive en større ting. Og er der vigtige komplekse farvegrafer i, hvad der skal ud, er der ingen alternativer. Og jo, jeg anerkender, at der går hulens meget forskning i at få gjort printer og printpatroner bedre, men alligevel. Det er Gilette-business det her (sælg skraberen billigt, men bladene hundedyrt).

Jeg læste i øvrigt en artikel om, at HP nu vil have folk til i højere grad at printe websider ud. Unge især har vænnet sig til ikke at printe, og desuden bruges der relativt meget papir/blæk på websider og alligevel med et tvivlsomt resultat. Nu vil HP se på software til at få passet websider ind på størrelsen af normalt printpapir.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Dorthe...

må jeg spørge om en ting, når du nu er så smart, hvorfor laver du ikke din egen virksomhed der sælger "printerblæk" fordi i mine øjne lyder det som om du kan alt...