27.9.07

Mænd kan skam multitaske - de unge

Boston: Æv. Vi kan faktisk ikke længere tillade os at sige, at mænd ikke kan gøre to ting på en gang (var det ikke Gerald Ford - præsidenten, der havde problemer med at tygge tyggegummi og gå ned af en landingstrappe samtidig:-)). De unge mænd gør ikke andet. De er i gang med computerspil, de læser blogs, chatter, tjekker Blackberry og meget andet på samme tid.

"Vi lider af konstant partiel opmærksomheds-brist," sagde stifteren af Netvibes, Tarik Kim, smilende til mig i går ved en reception for ham og 34 andre unge, der er i gang med en bemærkelsesværdig opfindelse eller iværksætterkarriere. Det skete under konferencen EmTech2007 på MIT.

Jeg spurgte ham, om den evigt høje aktivitet med socialt software såsom chat og Twitter mon ikke vil tone af, efterhånden som han og andre blev presset tidsmæssigt af karrierens pres på hverdagen, men svaret var "Aldrig."

I øvrigt er Tariq Kim tidligere journalist. Han skabte Netvibes, fordi han selv trængte til at have én webside, hvor han fik overblik over alle de informationer, han selv forsøgte at holde styr på. (Klikker du på ovenstående link kommer du til den danske version).

Han kom i øvrigt også ind på en generationsforskel:
"For mig og mine venner er det helt naturligt, at vi - mens vi snakker med nogen - måske også lige finder noget frem på vores Blackberry. Men det opfattes meget forstyrrende af mine forældres generation."

Tidligere fra EmTech her (om beskeden brug af de unges teknologier og om interaktive navneskilte til konferencer) og her (om kvinders netværksevner kontra mænds).

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Dorte,

Jeg tror nu heller ikke helt på påstanden om, at kvinder skulle være bedre end mænd til at multitaske. Om noget så synes jeg da, at kvinder er mest tilbøjelige til at løbe forvirrede rundt om sig selv, hvis de pludselig skal jonglere med mere end et projekt ad gangen.

Men det bygger jeg nu også mest på personlige observationer ;-)

http://www.careerjournal.com/columnists/workfamily/20030321-workfamily.html

Dorte Toft sagde ...

He, he. Også til artiklen.

Anonym sagde ...

Hvis kvinder er så gode til flere ting på samme tid, hvorfor kan de så ikke have hovedpine og sex på en gang?

Anonym sagde ...

Mange kvinder siger at mænd ikke evner 'multi tasking'... = at gøre flere
ting på én gang ......

Nedestående beviser jo, at det er en lodret løgn.

Mænd kan faktisk:
1. Snakke i telefon og pille næse!
2. Tisse og prutte!
3. Se tv og samtidig sove!
4. Følge med i trafikken og glo på damer!
5. Rode og rydde op samtidig!
6. Snakke og spise!
7. Læse avis og tænke på sex!
8. Se tv og tænke på sex!
9. Kaste op, mens de sover!
10.Gå og samtidig klø sig på nosserne!
11.Gå til julefrokost og samtidig glemme, at han faktisk har en kæreste
derhjemme!

Så, kære kvinder, vi vil gerne have, at i vil (prøve at) tænke på dette
inden i udtaler jer om noget i ikke har forstand på!!!!!!!