16.7.06

567 fotos af lommeuld - mobiltelefon-design

I morgendagens klumme på bagsiden af Berlingske Business fortæller jeg blandt andet om kvinden, hvis mobiltelefon 567 gange forevigede lommeulden. Udløserknappen sad helt ubeskyttet. Klummen rummer også andre eksempler på, at der ofte ses et misforhold mellem design af mobiltelefoner og funktionalitet.

Hvis du har nogle horrorstories at bidrage med - eller eksempler på rigtig godt design - så fortæl der gerne videre her under Comments.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sidst jeg tjekkede var der da ikke vibrator i en Nokia 9500 som det mere og mindre står skrevet i aktirklen er der ikke i min ihvertfald. Generalt er Nokia telefoner noget skrammel har fikset jeg ved ikke hvor mange hardware fejl samt software fejl på nokia telefoner gennem tiden for venner og bekendt. derimod er deres comminucator serie en helt anden kvalitet.
LG har haft et par software problemer med deres 8120 model som 3 solgte som en af de første LG telefoner. derover har jeg pt en LG U880 og synes bestemt det er en utrolig dejlig telefon, god at skrive på passer godt i hånden ja bare en god telefon generalt.
Samsung har jeg kun prøvet med min Z150 og ja personligt synes jeg da ikke de er noget at råbe hurra for. altså modellen er dejlig tynd ingen tvivl om det, problemet i det er så at hvis man har den i bukse lommen vil jeg sige den er for tynd da man højst sandsynligt ikke vil mærke vibrator´en da den fylder for lidt i tykkelsen i lommen. utroligt dårligt kamera taget telefons alderen i betragtning selvom det ikke er noget jeg normalt bruger. men hvorfor fylde det i telefonen hvis det alligevel er så ringe kvalitet.

Dorte Toft sagde ...

Til den anonyme,
Du har ret, og jeg har bommet. Der er IKKE vibrator i Nokia 9500 Communicator. Tjekkede via nettet og fandt et par anmeldere, der netop savnede vibratoren. Godt at få rettet fejlen.
Dorte

Anonym sagde ...

Jeg vil anbefale Andreas at hans venner opretter en dummy-bruger kaldet "A" uden telefon nummer. Et lille trick jeg selv har brugt på min telefon.

Dorte Toft sagde ...

Det var også et godt tip til alle venner af Anna, Anne, Arne, Anders, Andrea, Ane, Annemette, Annelise, Anette, Abelone etc. etc. Plus til alle os andre.
Dorte

Anonym sagde ...

Hej Dorte,

sjov artikel. Meget præcis kritik. Men: Jeg har nu i 14 dage benyttet mig af SonyEricssons M600i, og jeg synes faktisk at QWERTY tastatur-løsningen fungerer temmelig godt.

Jeg var noget skeptisk, da jeg begyndte at bruge telefonen, men det virker godt i praksis efter lidt tilvænning.

Det er ikke helt uinteressant, hvis mange synes, at det virker, for det er vel en regulær nyskabelse i forsøget på at løse inddata-problemet på de små formfaktorer.

Jeg véd at der findes andre telefoner med QWERTY, men ikke - såvidt jeg ved - med vippe-idéen.


Venlig hilsen
Morten P. Nielsen

Dorte Toft sagde ...

Så vippe-konceptet virker godt for dig! Personen, som jeg talte med, og som havde prøvet det, havde modsat oplevelse, men sådan er det jo. De vidt forskellige erfaringer viser blot endnu en gang, at der sjældent er en "one size fits all". Så gælder det bare om for den enkelte at finde rette produkt i junglen.
Jeg har i øvrigt selv Qwerty-tastatur (mangler dog æ, ø og å) på min Palm Treo (kombineret mobiltelefon/PDA), og det trives jeg med. Sammensmeltningen af de to "dimser" giver i øvrigt adskillige lettelser, så det er årsagen til at jeg holder ved dyret, trods dårlig lyd og det, at den hopper af nettet ved mindste puf. (Dog alt for dyr, også fordi den ikke har fundet nåde hos teleoperatører i DK.
Dorte