11.7.06

Firefox: Plus 1 pct. - Explorer: Minus 2 pct.

Markedsandelen for Microsofts browser Internet Explorer fortsætter med at vige. Siden maj er markedsandelen faldet med godt to procent, og den ligger i dag på 83 procent world wide, oplyser Amsterdam-firmaet OneStat, der har specialiseret sig i online-statistikker over webbrug og som har store kendte firmaer blandt de 50.000 kunder.

Det er stadig en imponerende markedsandel, men så vidt jeg erindrer, er det ganske usædvanligt for Microsoft at tabe terræn, når territoriet først er erobret og jorden stampet godt og grundigt til. Jeg har for eksempel ikke set det inden for hverken operativsystemer, kontorpakker eller databaser.

Det er Mozilla Firefox-browseren, der lidt efter lidt æder sig ind på Internet Explorer. Firefox har nu en global markedsandel på 13 procent - godt en procent mere end i maj. Men ser man isoleret på USA er Firefox' markedsandel oppe på 16 procent, i Italien på 20 procent og i Tyskland oppe på hele på 40 procent. Der er dog ikke noget entydigt mønster for Firefox-præferencen, hvilket fremgår af statistikken her.

Firefox' fremgang kan blandt andet tilskrives, at Microsofts browser gang på gang har haft sikkerhedsproblemer. Men en sand prisregn fortæller også, at produktet er godt.

I bunden af OneStat-statistikken ligger i øvrigt en sørgelig historie, nemlig den om Netscape. Markedsandelen er i dag kun på 0,16 procent, men det var Netscape, der sørgede for, at internettet blev farbart for menigmand. Browseren var altdominerende lige indtil Microsoft langt om længe fandt ud af, at "The name of the game" var Internet og så skyndte sig at få en browser frem, som blev foræret væk. I øvrigt en af de allerførste historier om, hvorledes it-selskaber bruger gratis-principper til at slå pionerer, eller dem, der har bedre produkter teknologisk set, af banen.

1 kommentar:

Trine-Maria sagde ...

Og så tæller de jo ikke med, at vi er nogle stykker, der kun bruger Internet Explorer, når vi kommer ind på en side, som ser ulæselig ud i Firefox, fordi det jo ikke er alle der har opdaget at der igen er mere end en browser, som hjemmesiden skal optimeres til :-)