7.7.06

Amanda - Queen of Videoblogging - skred

For kort tid siden fik jeg øjnene op for noget, der i USA er en kæmpesucces, nemlig Rocketboom. Det er en blog, men baseret på video, ikke tekst som Bizzen. Videobloggen, der regelmæssigt ses af en 250.0000 mennesker, bruges især til IT-nyheder, der serveres kvikt, frækt og slagfærdigt af appetitlige, lyshårede Amanda Congdon.

Men Amanda Congdon, der om nogen må betragtes som dronningen af videoblogs, "has left the building". Lige pludselig - i forgårs. Afskeden blev bebudet i et videoindslag, hun selv havde produceret. Hun ejer 49 procent af Rocketboom, mens partneren Andrew Baron har 51 procent.

Rocketboom gik nærmest i sort, nemlig i text-mode, men Baron lover en midlertid vært fra på mandag. Ifølge ham gik det galt, fordi Amanda ville til Hollywood, men Rocketboom er baseret i New York, og der er ikke penge til også at have et kontor i Los Angeles. Selv om Rocketboom nu også har annoncer og kommer ind i tv-seernes stue via Tivo - en set-top boks, der styrer alskens kanaler.

Og så er det, at alverden spekulerer på, om Amanda overhovedet kan erstattes, eller om hendes exit bliver Rocketbooms exit og starten på hendes helt egen "tv-station". Men tag et kig på Rocketbooms arkiver og se, hvor godt Amanda gjorde det. Tag et kik på for eksempel et kig på fredag den 23. juli, hvor indslaget handler om internet-neutralitet - om hvorvidt de, der leverer internettets infrastruktur, bør få ret til at sænke farten, hvis man ikke er en betalende bruger. Populære web-steder som Google og Amazon er i kikkerten som "ofre" foruden altså du og jeg.

Rocketboom repræsenterer et fornøjeligt brud med tv-stationernes alt for stivnede formsprog. Selv om Amanda Congdon oftest blot var placeret foran et landkort sikrede diverse klip, at det var spillevende.

5 kommentarer:

Gunnar Langemark sagde ...

Rocketboom VAR Amanda!
Jeg tror kun at Rocketboom kan overleve hvis de finder en ny Amanda.
Amanda derimod vil kunne hoppe ind hvor som helst - og meget hurtigt opbygge sin seerskare igen. Hvis hun gør det hurtigt - og hvis hendes materiale er i samme klasse - eller bare næsten.
Det er jo klart hendes personlige lidt exalterede stil, der appellerer - og så den gode visualisering.
Jeg har langt fra set alle hendes indslag, men det er altså dommen herfra...

Dorte Toft sagde ...

Den tilbageblevne ejer, Andrew Baron, lovede jo, at Rocketboom ville være i luften mandag, men det er mislykkedes....Tik, tak, tik, tak. Bliver spændende at høre om Amandas nye platform.

Dorte Toft sagde ...

Tag et tjek på rocketboom.com. Den nye vært(inde) glider faktisk lige ind. En trænet medieperson (fra MTV-nyheder).
Dave Winer holder i øvrigt på Andrew Baron, som den helt afgørende for Rocketboom. Ikke Amanda.

Gunnar Langemark sagde ...

Hvor fejl kan man tage? Hun er BEDRE!

Gunnar Langemark sagde ...

Jeg er meget spændt på om Amanda så kan løfte sig selv til de højder.

Den nye værtinde passer helt klart min egen smag bedre, så nu bliver jeg måske endda fast seer.

De fandt en ny Amanda - Amazing....