16.7.06

Ikea, spritånde og apotekerne

Lidt iagttagelser fra de seneste dage. Hos Ikea i Gentofte, så jeg Dankort-læser, som var i et meget anderledes design end de vante. En høj firkantet lys kube med godt beskyttet (mod andres øjne) tastastur indvendigt ”i bunden”, gode taster, og en god skærm placeret i højde, der ikke nødvendiggør bedenakke. Godt design, god i brug. I øvrigt bruges chipdelen af Dankortet nu hos Ikea, og det går hurtigt.

En tech-historie i alverdens medier i disse dage er en mobiltelefon, der har en indbygget ”spiritusprøve” – som altså analyserer dit åndedræt for "sprit". Og – her kommer så scoopet – du kan programmere din telefon til at nægte at ringe op til ekskæresten, når du er fuld som en Pelikan. Det er endnu en af mange produkter i kategorien "løsning søger problem", der kun har et formål, nemlig at skaffe PR, og det lykkes jo.

I dagens moppedreng af en Berlinger så jeg en stilling som informationsjournalist i Apotekerforeningen, og den har ved gud god brug for mindst en. Apotekerforeningen er jo dybt indsyltet i et it-system, der volder landets apoteker store problemer, og har gjort det længe. Softwaren er udviklet af Accenture for Apotekerforeningens datterselskab DataPharm og driften kører hos IBM.
I urimelig lang tid har Apotekerforeningen blot sagt ”visse vasse” til apotekerne, der klagede over håbløse forhold, fulgt af ”der er ingen problemer, bortset fra at du tilsyneladende er retarderet, hvad angår ny teknologi.” (min forenkling af diverse udsagn).
Først på det seneste har Apotekerforeningen fundet det betimeligt at stille sig på apotekernes side, så der er meget, der skal rettes op på. Stakkels informationsjournalist.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...

Here are some links that I believe will be interested