22.10.06

Test af backup, browser, antivirus....

Jeg har i årevis sagt, at it blot skal fungere. Jeg har nægtet at "lege med" fremmed software, og nægtet at installere kendt software. Det hele skyldes ønsket om at bruge min egen sparsomme tid så "økonomisk" som muligt, og jeg har ikke nørdens sjæl. Det, man kun skal udføre eller bruge én gang, skal man have proffer til at klare, sagde jeg. Ikke amatører. Derfor skifter jeg heller ikke lydpotte på min bil, men selvfølgelig sætter jeg en ny pære i forlygten.

Hm. Inden for det sidste år er jeg i en vis grad løbet fra mine principper, og det skyldes, at jeg faktisk får noget igen. For eksempel har jeg lige testet online-backup af mine filer, og efter lidt indledende bøvl fungere tjenesten Carbonite så godt, så jeg har gjort brugen permanent. Det skriver jeg om i morgendagens klumme på bagsiden af Berlingske Business med titlen "Flere veje til superenkel backup".

Jeg, der aldrig har gidet teste en pc, har testet to af de såkaldt ultrabærbare pc'er, og det vil jeg fortælle nærmere om en anden gang (der slet ikke tale om professionel test. Blot daglig brug i en periode). Jeg har lige testet en antivirus, der var ved at skræmme livet ud af mig med alle sine advarsler. Jeg er midt i en fælles test af et enkelt netbaseret projektstyringsværktøj og på forsøgsbasis stikker vi også næsen ud i Googles Writely (tekstbehandling/samarbejdsrum på nettet).

Det har faktisk være befriende at begive sig uden for verdenen, der "bare fungerer". For eksempel lærer man en masse om, hvor godt software kan udvikles, hvis nogen gør sig umage.

PS: Og så må jeg med skam at melde erkende, at jeg først for få dage siden downloadede browseren Mozilla Firefox, selv om jeg jo i lang tid har vist, at den var at foretrække sikkerhedsmæssigt frem for Microsofts Internet Explorer (gennem længere tid også funktionsmæssigt). Fuldstændig smertefri download og drift. Værd at overveje for alle. Microsoft når vist nogenlunde på højde med Firefox funktionalitetsmæssigt og sikkerhedsmæssigt med sin Internet Explorer 7 (IE), som kom i sidste uge, men den er endnu ikke på dansk. På sikkerhedsfronten skal man i øvrigt tænke på, at kriminelle først og fremmest går efter Microsofts produkter, da de jo ligger på omkring 95 pct. af verdens pc'er, omend IE-browserandelen "kun" ligger på omring 85 pct.

PPS: Inden de it-professionelle griner for højt af, at it-journalisten først nu har taget Firefox i brug som primær browser, vil jeg lige hviske, at Firefox vist nok har en mindre andel brugere i Danmark end i sammenlignelige lande. Jeg var altså bare "åh, så dansk". Men dertil kommer så også, at meget store dele af det officielle Danmark (plus visse dele af erhvervslivet) bedst taler "Microsofts". Man bliver nødt til at have IE på sin pc til visse websider.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Dorte - tak for interessant læsning!

Du skriver på Berlingske i din artikel om backup på Windows-platformen og sikkerhed i IE7, men kigger ikke rigtigt udover det Microsoft'ske – Jeg synes det kunne være på sin plads at nævne den kommende implemention af Time Machine i Apples næste store OS-opdatering, der ventes på gaderne engang i det nye år. Time Machine er en backup-feature som bliver en del af OS X Leopard, og således sigter Apple mod at gøre backup til en lille bi-ting, men muligt for alle brugere af OS X.

Jeg tillader mig at smide et link til Apples Sneak Peek af Time Macnhine fra det kommende Leopard...

http://www.apple.com/macosx/leopard/timemachine.html

Hvorvidt Vista kommer til at indholde noget lignende er jeg ikke klar over (måske du er?) men jeg ved at der kommer en form for Ekstern Disk mulighed, hvor man har en slags ekstra drev der optræder lokalt, men er fjernopkoblet, hos MS velsagtens.

Backup er ligesom med det med cykelhjelme: Man ved godt det er fornuftigt, men man får den ikke altid med. Men pludselig kan det gå galt...

Dorte Toft sagde ...

Desværre ved jeg ikke, om Vista rummer noget på backup-fronten, men jeg ved at min blog har læsere hos Microsoft, så måske kommer der et svar derfra:-)

Og tak fordi du også gjorde opmærksom på, hvad der sker på Apple-fronten.
mange hilsner
Dorte

Anonym sagde ...

Hej Dorte.

Bare lige en enkel ting...er du ikke venlig at lære at stave korrekt - når de drejer sig om endelser? Du har mange "Jeg køre en tur" fejl - der skal altså et R på i enden :)

Mvh,

ZB

Dorte Toft sagde ...

Til anonymous,
Tak fordi du kerer dig om min stavning. Allerhelst skulle den jo være perfekt, men det er den ikke her på bloggen.

Nu er du måske et af de mennesker, der altid staver korrekt. Det er jeg ikke og et langt liv har lært mig, at jeg bestemt ikke er alene. Men jeg gør mig umage, især når det er tekst, der skal trykkes.

Men bloggen er et univers for sig. Det er de hurtige skud fra hoften, ikke klassisk journalistik, hvor kvalitetssikringen ofte tager længere tid end selve skrivningen.

Blogtekster skal jo heller ikke afleveres til Det kongelige Bibliotek og gemmes for eftertiden.

Måske kan man beskrive bloggen som det lynhurtige skud med kameraet. Ikke perfekt, men bestemt nok til at formidle motivet videre.

Er der en venlig sjæl, der gør opmærksom på en stavefejl i min blog, så rettes den normalt. Og gøres jeg opmærksom på en faktafejl, så rettes den stensikkert. Det er i øvrigt netop bloggens styrke, altså at flere bidrager til at sætte tingene på plads.

Jeg ved, hvor lang tid korrekturlæsning tager. En karriere, der også har omfattet produktion af en halv snes årsberetninger og seks bøger har lært mig, at selv når der har været fire korrekturrunde med otte sæt øjne på, kan en enkelt stavefejl overleve.

Hvad angår bloggen tager jeg typisk en efterfølgende gennemlæsning, inden jeg lægger et indlæg på. Den vil aldrig blive fejlfri, og det vil støde nogen. Jeg er dog overbevist om, at de fleste af denne blogs læsere har en forståelse for afvejningen og foretrækker de skud fra hoften, der nu engang kommer, fremfor nul stavefejl og færre indlæg.

Med venlig hilsen
Dorte Toft

PS: Og jo. Jeg ville ønske, at jeg stavede perfekt hver gang. Og jo. Selvfølgelig forstyrres også jeg i læsning af stof fra andre af stavefejl.

Dorte Toft sagde ...

PPS: Og jeg har lige fundet fejl i ovenstående, men jeg kan ikke rette i kommentarer. Måske hvis jeg slår Comments "moderation" til - en funktionalitet, der gør, at ingen kommentar offentliggøres, før jeg har givet grønt lys. Men den funktionalitet ønsker jeg ikke at bruge. Ordet er frit.
Dorte

Anonym sagde ...

Hej Dorte

Har selv brugt Firefox (FF) i mere end et år nu, og har derfor et lille tip:

Du har ret i, at nogle sider virker bedst med IE. Det har en eller anden (i mine øjne genial sjæl) rådet bod på. Kig på udvidelsen "IE Tab". Med den kan du surfe med FF og automatisk åbne de FF-uvenlige sider i IE. Eneste ulempe - eller fordel alt efter, hvordan man ser det - er, at du selv skal konfigurere, hvilke sider, der skal vises i IE.

Bruger det selv til bl.a. homebank.

Slut med selv at skulle huske at starte IE til de "specielle" sider, og når man f.eks. vælger en anden side via bogmærker lukkes IE automatisk ned. Sikkert og bekvemt.

Anonym sagde ...

Kære Dorte,

Jeg refererede nu også mest til din bagside i Berlingske...men hvorfor det er mindre vigtigt at stave korrekt i en blog forstår jeg nu ikke.

ZB :)

Dorte Toft sagde ...

Det må jeg så leve med:-) Dorte

Anonym sagde ...

Hej Dorte,

Jeg har brugt Carbonite i et års tid og har kun rosende ord for firmaet. I begyndelsen kunne man kun få backup a billeder, men for et par måneder siden åbnede de for, at man kunne køre backup af hele ens PC.

Jeg har ca. 15 Gb uploaded så det siger sig selv det tager sin tid. Men med nutildags bredbånd skal den bare køre i baggrunden en uges tid.

Mikael
globedialer.dk