3.1.07

Avis tilbyder internet fra bilen

Druk og biler hører ikke sammen. Det har vi lært. Mobiltelefoner og biler er heller ikke Guds gave til trafiksikkerheden, hvilket bilisterne knapt har lært. Men nu bliver det værre. Avisen International Herald Tribune fortæller, at biludlejningsfirmaet Avis vil tilsyneladende tilbyde en slags internet-hotspot i selve bilen. En dims, der kan trække strøm fra cigarettænderen, og som bruger 3G-telefonnettet som internetforbindelse.

Avis ventes at tegne kontrakt med det californiske teknologifirma Autonet Mobile om teknologien, der byder på download-hastighed på fra 1 megabit pr. sekund til 400 kilobits. Og så er det blot at koble sin bærbare op til det lille, mobile hotspot!

Umiddelbart gyser jeg ved tanken. En ting er distraktion fra mobiltelefon og GPS-udstyr, men adgang til at surfe hele internettet! Avis påpeger dog, at tilbudet kun er beregnet til passagerer. Og hvem tror på, at chaufføren vil holde sig væk fra lige at tjekket hist og pist? Så må man bare håbe, at chaufføren benytter talegenkendelse til sin søgning, og syntetisk tale til at læse siden op.

På den anden side. Det er da ligegodt smidigt under forretningsrejsen eller ferien i USA lige at holde ind og tjekke via den hurtige forbindelse.

Tilføjelse kl. 16. Ford og Microsoft annoncerer jo om få dage deres samarbejde, der skal skaffe trådløs forbindelse til Ford-biler til brug for telefoni over internettet, mailtjek, surf m.v. Det sker på messen Consumer Electronics Show i Las Vegas, men nyheden er jo sivet.

Ingen kommentarer: