5.1.07

Tumbet udbud på ultrabærbare pc'er

Der kommer mange særprægede udbud fra det offentlige, der ikke sjældent stille så urealistiske krav til IT-leverandørerne, at man ind imellem har svært ved at få nok tilbud ind.

2006 sluttede faktisk med afgørelsen af et særpræget udbud, men her var der bydere nok, nemlig en masse pc-leverandører. Det var imidlertid et udbud, der viste, at Finansministeriet sætter form over effektivitet.

En del af udbudet vedrørte såkaldte ultrabærbare computere til medarbejdere i staten. Lige netop den type pc’er har jeg et godt øje til grundet den lave vægt, men især grundet en lang batteritid. Jeg har testet et par ultrabærbare med stor fornøjelse, og kun pengepungen holder mig væk, men næppe længe. For hvilken forskel det dog gør at have batteritid nok, når man er på farten.

Jeg læste dog i en artikel, at Finansministeriet som et af flere ufravigelige krav havde, at den bærbare ikke måtte være over tre centimeter høj. Det krav ville have diskvalificeret begge de gode pc’er, jeg prøvede. Pc’er, der begge bød på pænt over seks timers batteritid, og det var i begge tilfælde netop batteriet, der gjorde, at pc’en brød 3 centimeters-grænsen.

Hvorfor lige netop den formfaktor? Det er jo ikke et brev, der skal ind igennem et brevsprække. Det er en computer, der gør, at man kan være produktiv længere, når man er på farten.

Det skulle ikke undre mig, om statens ansatte betaler for centimeterkravet med en for kort batteritid.

Hvordan kan man dog lade højde afgøre valg af bærbar pc i 2006? Er det departmentschefens dyre lædertaske, der sætter grænsen?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Although not pertaining to this specific post - this may be of interest to you:
http://www.legacy.com/BostonGlobe/DeathNotices.asp?Page=LifeStory&PersonID=20520288

Dorte Toft sagde ...

Thanks for letting us know. Our deepest sympathy.
Dorte & Bertil

Anonym sagde ...

En laptop på 3 cm tykkelse er vel næppe en ultrabærbar? Selv min 2-3 år gamle IBM T42 er kun ca. 2.6 cm tyk og det er altså en 2.5 kgs sag - ikke ligefrem ultra (nærmere en mobil 3D workstation).

;^)

Mvh
Kenneth

Dorte Toft sagde ...

Jo, det var faktisk to ultrabærbare, jeg testede. Ved ikke helt, hvor lette de var, men de var lette, og fyldte ikke meget på længde og bredde (gad vide om det er derfor, der kommer lidt ekstra højde).
Den ene af dem var kun tykkere i bagenden - der, hvor det kraftige batteri sad.
Begge rummede i øvrigt DVD-drev, hvilket jeg sætter pris på. Har læst meget godt om den ultrabærbare ThinkPad fra Lenovo, men den er uden DVD, så den skal pakkes ned særskilt, og husker man nu det.... Behovet for det drev mindskes godt nok år for år, men endnu er der situationer, hvor jeg har behov for det.
Dorte