7.1.07

Rodet skrivebord sparer tid

Vi, der konstant lover os selv, at nu må vi altså få styr på vores rod, hvadenten det er på skrivebordet eller i hjemmet, har fået en gave. En bog med titlen "Perfect Mess", skrevet af en professor og en journalist, mindsker den evige dårlige samvittighed. Den fortæller os nemlig, at vigtigheden af at have perfekt orden er vildt overdrevet. Faktisk er der meget at hente i rodet, også kreativitet.

Det rodede skrivebord kan desuden spare meget tid, skriver forfatterne.
"Messy desks can be highly functional, with the most-needed documents ending up at hand and the less-important ones buried. People who said they keep a 'very neat desk' spend an average of 36 percent more time looking for things at work than people who said they keep a 'fairly messy' desk."


Så er spørgsmålet var et "faily messy" - ret rodet - skrivebord egentlig er. Forfatterne skriver i øvrigt også, at overspringshandlinger er o.k. Her er en af mange anmeldelser af bogen.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ha, nogle fa os har jo vidst det med rodet i årevis - ja lige siden barndommen!
Tænk på hvor meget mere arbejde jeg må have fået fra hånden ved at være 26% mere effektiv gennem masser af år.
Jeg må jo kunne trække mig tilbage 5-10 år tidligere... ;-)

Spøg til side - jeg er en af de rodehoveder, og på en eller anden måde misunder jeg altid dem som har et helt ryddet og fint skrivebord, men jeg ved selv at når jeg gør det, så kan jeg ikke finde noget som helst.

Det minder mig om den gamle sætning:
"Kun en tåbe rydder op; et geni behersker kaos" (-hvilket ikke dermed betyder at fordi jeg roder er jeg et geni.)

-Kenneth

Dorte Toft sagde ...

Gnæk, gnæk. Mit mantra har været "Hvis et rodet skrivebord er ensbetydende med en rodet hjerne, hvad er et tomt skrivebord så ensbetydende med?"
Dorte