25.1.07

Reuters interviewer danske Aresa i Second Life

Dansk Aresa, der står bag en plante, som kan afsløre miner, er ekstra i fokus i disse dage på World Economic Forum i Davos som inviteret ”teknologipioner” I morgen er Aresa også i fokus for nyhedstjenesten Reuters, men vel at mærke i den virtuelle verden – i Reuters kontor i Second Life – hvor der er omfattende Davos-dækning.

Aresa’s administrerende direktør Jarne Elleholm fortæller fra Davos, at han interviewes i Second Life klokken 10.05 i morgen. Reuters har selv lavet en såkaldt avatar – en grafisk ”person” – til ham, ligesom journalisten er repræsenteret via en avatar.

Der er i øvrigt åben adgang for alle til at etablere en tilværelse via en avatar i Second Life, hvor også erhvervsgiganter som IBM har etableret sig. Jeg har tidligere fortalt nærmere om Second Life her.

”Faktisk var emnet avartarer i den virtuelle verden på programmet her i Davos i går”, fortæller Jarne Elleholm, der for nogle år siden valgte at forlade posten som IT-direktør i medicinalvirksomheden Lundbeck til fordel for det lille plante-biotekfirma.

Aresa har via genetisk modificering fået en plante til at reagere på stoffer, der hører miner til. Planten skifter fra grøn til rød, hvis området rummer kemikalier af den art. Det store perspektiv ligger i at få ryddet tidligere krigszoner for skjulte miner, så befolkningen ikke skamferes eller dræbes.

Firmaet har blandt andet penge fra Skype-investoren Morten Lund i ryggen, og det blev i februar 2006 noteret på minibørsen First North. Aktien handles i dag til langt under introduktionskursen.

Jarne Elleholm er den eneste dansker, der interviewes. Blandt de øvrige ses en lang række af kendte navne heriblandt Skype-medstifteren Nicolas Zennström, blogkejserinden Arianna Huffington samt Mitch Kapor, der stod bag det første rigtig succesfulde regneark til pc'er, Lotus 1-2-3. Og a pro pos Lotus, som nu ejes af IBM. Også konferencen LotusSpere, der kører på sidste dag i Orlando i Florida, har kørt en sideløbende tilværelse i Second Life.

Ingen kommentarer: