8.1.07

Har Googles Gmail og Blogger problemer med drift?

Googles gratis emailtjeneste Gmail volder mig efterhånden dagligt besvær. Funktionsmæssigt er mailsystemet alle tiders, men jeg får efterhånden ofte problemer med både at sende og åbne dokumenter. Det er som det fryser, og ikke kun, når USA's millioner af Gmail-brugere er vågnet. Går der for eksempel for lang tid, efter jeg har trykket "skriv mail", til jeg er færdig og får sendt mailen, kan jeg risikerer, at det slet ikke kan lade sig gøre.

Også mit blogværktøj, Blogger, der er fra Google, volder problemer. Siderne er så uendeligt langtsomme at kalde frem, og når jeg trykker Publish - offentliggør - kan der gå mange minutter, hvis det overhovedet lykkes.

Jeg spekulerer på, om der er et eller andet galt med min pc, eller om driften er ved at kvæles grundet den enorme popularitet, som Gmail og Blogger har fået. Nu er det jo gratistjenester, så man bør næppe klynke, men ku' jeg så ikke bare få lov til at betale for smidig, lynhurtig service:-) Anyway - har andre konstateret samme problemer, eller ligger ondet mon på egen pc?

9 kommentarer:

Emme sagde ...

Jeg har ingen problemer at den art og jeg er både bloggerbruger og gmailer. Til gengæld loader din blog meget langsomt, særligt når jeg klikker på et specifikt indlæg via bloglines.

Måske er dine profiler langsomm efordi du bliver overvåget? :D

FV sagde ...

Jeg har brugt gmail dagligt i flere år. Jeg har aldrig oplevet at der er problemer med svartider (bortset fra nogle meget sjældne server lukninger).

Lisbeth sagde ...

Jeg har også tit problemer med Blogger, der kører i tomgang, når den skal "publishe". Og efter at vi gamle blogger-bloggere er blevet tvunget til at bruge gmail-login, hvis vi vil bruge de nye features (de såkaldte "labels" som Blogger kalder deres tag-funktion..), så tager det endnu længere end nogensinde før at bruge "blog this"-funktionen. Suk. Der er dog markant forskel på hvor hurtigt det går i Firefox og IE (sidstnævnte langsomst). Har du prøvet at sammenligne?

sbn sagde ...

"Jeg spekulerer på, om der er et eller andet galt med min pc, eller om driften er ved at kvæles grundet den enorme popularitet, som Gmail og Blogger har fået."

No offense, men som såkaldt IT-kommentator, bør man måske lige undersøge tingene inden man begynder at beskylde Googles tjenester for at være overbelastede... Det tager ikke mange sekunder at teste gmail og blogger på en anden PC, og tja, overalt hvor jeg bruger Gmail loader den på nogle sekunder, og når man navigerer rundt i mailboxen kommer siderne nærmest øjeblikkeligt frem

Anonym sagde ...

Jeg har en sjælden gang oplevet problemer, når jeg har siddet på en meget langsom forbindelse. Der har også været et par gange, hvor Gmail har været langsom. Det er oftere sket, at serveren har været lukket. Men ikke ofte nok til at jeg er blevet irriteret eller bange for min post - og jeg læser og skriver post flere gange dagligt.

Dorte Toft sagde ...

@ Emme... overvågning! Det er jo rigtigt. Nogen har sat "flag" ved Bizzen for havende "objectionable content". Man skal jo ikke skrive mange ord for at forstyrre ny- og gammelpuritanere. Men mon det har en indflydelse...

Min blog er vel ikke engang særlig stor. Bizzen har kun eksisteret i 10 måneder, og jeg er vist oppe på 270 indlæg (mange alt for lange:-).

@ Lisbeth - tak for tippet med at bruge anden browser. Prøver.

@ alle. Det, der kan minde om en låsning i Gmail synes jeg altså ene om. Min aktuelle pc er kun tre måneder gammel, så den burde jo være fit for fight, og jeg bruger trods alt "kun" 13 pct. af den lagerplads, som Gmail giver. Skal lige have tjekket på den gamle pc, men Blogger-siden var også meeeeget langsom der.

Slutteligen. Tusinde tak for de hurtige tilbagemeldinger. Når man er en enmandsforretning er der jo ikke lige fire kolleger ved hånden at udspørge i den fysiske verden, men heldigvis i den virtuelle.
Dorte
PS: At jeg er it-kommentator indebære desværre ikke, at jeg er it-ekspert, lige så lidt som en politiske kommentator nødvendigvis er en ferm politiker, og lige så lidt som en sportskommentator kan erstatte angrebsspilleren på banen eller træneren:-)Men heldigvis har jeg mange eksperter at trække på i mit kildenet, så normalt er det ikke helt tumbet, det jeg påstår, omend der ind imellem ryger finker af fadet.

Anonym sagde ...

Rolig nu, Dorte. Du har altid været smartere og klogere end du selv er klar over - og din i agttagelse om Gmail er ikke noget fatamorgana eller en presenil iagttagelse. Jeg har i hvert fald også konstateret sløvere Gmail end tidligere og mange nedetider - og endda at systemet ikke ville acceptere længere mails. Det er ærgerligt, for Gmail er et vidunderligt systemt, som jeg ellers har brugt meget i mit job.

v.h. Eigil Evert

Dorte Toft sagde ...

Hej Eigil,
Jeg luner mig i dine ord:-)
Dorte

Anonym sagde ...

Eigil - helt enig. Heldigvis er de fleste nedbrud relativt korte, omkring fem minutter eller så. Hvilket naturligvis ikke forhindrer, at man kan nå at oparbejde et sundt raseri i mellemtiden.

Mere irriterende er spam-filtret, der de sidste par måneder har sorteret mindst fire-fem vigtige mails fra, fordi de er blevet sendt fra en af mine kontakters private webmail-konti.

Men stadig er Gmail Microsoft alternativ (Windows Live Mail, som det vist hedder pt.) overlegent på stort set alle punkter. Og væsentligt hurtigere at arbejde med.

God weekend!
Michael Svendsen