26.7.07

Flere Windows-pc'er end biler i 2008

Ved slutningen af regnskabsåret 2008 runder Microsoft 1 milliard installerede Windows-styresystemer. Det sagde topbossen, Steve Ballmer, på det årlige møde med Wall Street analytikere og medier i dag.

"På det tidspunkt vil der findes flere PC'er, der kører Windows, end der vil være biler," sagde Steve Ballmer, ifølge den kendte Microsoft-blogger Mary Jo Foley. Hun var inviteret med som del af de "rigtige" mediefolk! Jo bloggerne tæller mere og mere i "regnskabet".

Microsofts regnskabsår afsluttes den 30. juni. Selskabet har i øvrigt netop rundet 60 millioner solgte eksemplarer af sit seneste Windows-styresystem Vista.

Mary Jo Foley hæftede sig i øvrigt ved, at Steve Ballmer flere gange sagde, at Microsoft nu er et "advertising company". Microsoft har netop indgået en reklameaftale med det meget populære websted digg.com, hvor læsere prioriterer vigtige nyheder og blogindlæg. Det bliver Microsoft, der skal sikre, at de rette annoncer placeres i rette sammenhæng på siderne. Her er endnu en kamp med Google i gang.

Steve Ballmer nævnte annonceområdet som et ud af fire primære områder. De andre tre er "Commercial Software", forbrugerelektronik.... og "Open Source". Hva' ba. Det må være en spøg.

5 kommentarer:

Rasmus sagde ...

Open source? Hehe, det kan være at der kommer en reklame finansieret gratis "Windows SE" :-P (næppe)

Benny Christen Grandahl sagde ...

Hej Dorte

Du husker nok at Mary Jo Foley tidligere har været ansat hos flere mediehuse som Microsoft analytikker, senest Microsoft Watch som hun forlod meget pludseligt sidste efterår. Nok mere derfor end fordi hun er "blogger", at hun var inviteret med.

Kollegiale hilsner

Benny Christen Grandahl
Datatid

Bo Drejer sagde ...

Der er faktisk en del fokus på Open Source i Microsoft. Blandt andet har MS publiceret 175 Open Source projekter på Codeplex her:
www.codeplex.com

Der er ialt ca. 2000 projekter på Codeplex nu, bl.a. danske BlogEngine og Umbraco.

De næste projekter som jeg synes er mest interessante er IronRuby og DLR'eren til .NET som er ude i en pre-alpha nu. Jeg håber iøvrigt at få John Lam som er ansvarlig for IronRuby til Danmark i starten af det nye år...

I kan følge Open Source arbejdet i Microsoft på bloggen PORT25 her: http://port25.technet.com/
Det er ganske seriøse indlæg synes jeg...

/Bo :-)
Fra MS DPE teamet i DK

Erik Willumsgaard sagde ...

Spændende, Bo Drejer!

Vil vi så snart se MS Office som open software? :-) Ja og free? Og måske tilgængeligt via en browser, til os, der dyrker det hardware-indifferente liv?

Mvh Erik Willumsgaard

Bo Drejer sagde ...

Erik, jeg tror ikke du skal regne med Office som Open Source.

Jeg tror at du ligesom idag vil se en god blanding af Open Source og Closed Source løsninger på Microsoft platformen.

Dette er jo også tilfældet fra langt de fleste andre leverandører i IT markedet. Så vidt jeg husker så er Sun's Java Enterprise Edition stadig closed source, mens Standard Edition er Open Sourced...og der er masser af andre eksempler...

Den omkring det reklame financierede Works er ret interessant, men jeg har ikke kunnet finde mange detaljer om det endnu...men så snart jeg gør, så blogger jeg naturligvis om det.

Personligt synes jeg også at det kunne være ret "neat" med en Silverlight version af Works i fremtiden...men der er umiddelbart intet der tyder på at det er i støbeskeen.

/Bo .-)