31.7.07

Venturepenge får appetit på lysten

Den tid, hvor venturefirmaer gik i lange buer uden om den boomende industri, der tager sig af lyster og begær, er på retur. En af de første kendte blandt venturefolket, der tog skridtet, var venturemanden Tim Draper, som er berømt sin investering i den gratis mailtjeneste Hotmail, der blev solgt til Microsoft, og telefoni-tjenesten Skype (med de dansk/svenske-rødder), der blev solgt til auktionsgiganten eBay. Draper investerede tilbage i 2006 i firmaet Jimmyjane, der blandt andet sælger vibratorer til forbrugere, herunder en guldbelagt model til 250 dollar.

Det er New York Times, der fortæller om, at venturekapitalens berøringsangst over for de dele af forretningslivet, er vigende. Tidligere var det ”no go”, også fordi venturepengene typisk blev skaffet fra respekterede, rige forretningsfolk og fonde, og ingen ønskede at se sit navn forbunden med den type industri.

Nu fortæller firmaer inden for begærets branche, at hvor de tidligere aldrig kom længere end til dørtrinet, når de søgte kapital, så begynder det at lysne, og det samme siger iagttagere af venturebranchen.

Jimmyjanes administrerende direktør, Ethan Imboden, fortæller i øvrigt avisen, at han foreløbig har seks venturefirmaer i ryggen, og at han er tæt på at få underskrifter på plads til yderligere end runde kapital på fra tre til fem millioner dollar.

Ethan Imboden har tidligere været designkonsulent for firmaer som Nike og Motorola. Firmaets vibratorer fremstilles tilmed også en særlig designudgave, der samtidig markedsføres som popart, idet de er dekoreret af en kendt kunstner.

PS: Den, der under sig over, at jeg ikke skriver seks stavet rigtigt og pfhorno, skal lige kende årsagen. Der er nogle, der konsekvent - via softwarerobotter og søgninger - leder efter de ord på blogs, enten for at plastre bloggen til med reklamer for den type tilbud eller også for at anmelde bloggen for at have fy-fy-indhold, der kan krænke.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg undrer mig ikke, idet de ord slet ikke fremgår af teksten...