At udskifte en virksomheds økonomisystem er en så gennemgribende aktion, at patienten egentlig burde bedøves, mens det står på, men det er jo ikke muligt. Derfor gælder det i nærmest ekstrem grad om at spille på alle tangenter, for at få dem, hvis dagligdag ændres, motiveret godt. Faktum er jo, at selv hvis et nyt system faktisk er langt mere brugervenligt, vil der stadig være en opfattelse af, at det er mere bøvlet, fordi man har vænnet sig til det gamle. Man har rutinen.
Min klumme på bagsiden af Berlingske Business i dag handler blandt andet om, at A.P.Møller-Mærsk er ved at udrulle et nyt økonomisystem (fra tyske SAP), og at Carlsberg vil have alle sine selskaber over på én version af sit SAP-system, der i dag forefindes i mange versioner, præget af lokale ønsker og magtforhold. Det gør ondt, og der vil derfor altså være ballade i kulisserne, når der skal standardiseres. Og p.t. er standardiseringen - eller "Danske Bank-modellen" - den store tendens verden over.
Klummen med titlen "Søderberg-drama med falsk IT-aroma" handler dog først og fremmest om det særprægede i, at IT-forhold pludselig angives som væsentlige årsager til at skibsreder Jess Søderberg må gå før tid og til at Carlsbergs topchef Nils Smedegaard Andersen bliver hans efterfølger. Påstanden holder ikke, som jeg ser det.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Jeg glæder mig lige så meget som konkurrenten. Det viser vel, at især kommandokulturen som er kendetegnet ved nævnte virksomhed,ikke passer til en virksomhedskultur med systemer der baserer sig på logik dvs. IT.
At fortage sig noget med en vis beslutsomhed og diciplin er ikke sagen når IT er en medspiller - der skal også "menneskelig" logik til. Og det ejer Mærsk ikke !
Send en kommentar