25.7.07

Helmers og Forchhammers spor krydses igen

Millionæren Finn Helmer, der stod i spidsen for NKT's Giga, da det blev solgt til Intel, gør igen forretninger med den dygtige finansmand Peter Forchhammer. Denne gang sælger Helmer sit tabsgivende bredbåndsselskab Comex til det børsnoterede it-sikkerhedsselskab Comendo, der har Forchammers investeringsselskab Synerco i ryggen.

I januar var det Helmer, der købte af Synerco, nemlig 11,3 procent af aktiekapitalen i tabsgivende Deadlines games.

Helmer købte sig tidligere ind i vindmølleselskabet Greentech Energy Systems, hvor Forchhammer også er i ejerkredsen via Synerco, ligesom han også har investeret i Eurotrust, som Forchhammer var medstifter af for mange, mange år siden. Eurotrust har for et par år siden skiftet fokus fra it-sikkerhed og tv-produktion til vindmøller.

I forbindelse med investeringen i Deadline Games sagde Finn Helmer i øvrigt følgende til business.dk.

"Jeg skylder Peter Forchhammer en stor tak. Han fik mig også med i Nordicom, hvor jeg fik mine penge fem gange igen". Nordicom blev solgt til islandske Baugur Group.

Finn Helmer er kendt for sin tyrkertro på, at det ville tjene Danmark rigtig godt på mange områder, hvis hver husstand fik adgang til 10 gigabits pr. sekund-bredbånd, og det har han ret i. I Japan er visse husstande foreløbig op på 100 gigabits. Men de danske politikerne har ikke været fristet til investeringer, og herhjemme tillader leverandører som TDC sig jo også at kalde 128 kilobits på de gamle telefonledninger for bredbånd.

Helmer har ikke ladet det blive ved troen. Han har arbejdet på at få den udmøntet i sit firma ComX, og det har kostet ham mange af millionerne, han fik fra Gigasalget.

Comendo som ny medejer? En lidt sær konstellation. Godt nok købte Comendo for nogen tid siden Telsome, der sælger IP-telefoni (telefoni over internettet), men forbrugerkunderne er siden solgt fra til en investor. Så der skal måske bikses et eller andet Comex/Telsome sammen til erhvervskunder.

5 kommentarer:

Frans Meyer sagde ...

Dorte - du er da, stortset, den eneste IT-journalist i DK der udøver kildekritik!!!

Særligt IT selskaber kan indeholde en unik høj grad af varmluft. Det er et historisk faktum.

Dorte Toft sagde ...

Der er nu andre, der også er gode til kildekritik, men deres problem er typisk, at de er fastansatte på en avis, der kræver to-tre gange flere artikler fra den enkelte journalist end for 10 år siden. Der er jo skåret drastisk i den journalistiske bemanding på aviserne, og det er jo hårdt at gøre aviser til et godt forretningsområde i så lille et sprogområde som DK.

Men ellers. Tak for de pæne ord:-)

Anonym sagde ...

Hej Dorthe

Jeg syntes altid du er ude efter de store mænd i branchen..??? har du et intern opgør kørende med nogle fra comendo eller hvad er det der nager dig..???

Anonym sagde ...

Hvorfor svarer du ikke...???

Dorte Toft sagde ...

Nogle anser mig for at være en kritisk journalist. Nogle anser mig for at være en af de eneste journalister, der har år nok på bagen i branchen til at have forhistorien med selv i skyndingen.

Den anonyme anser mig tilsyneladende for at være noget mindre positivt. Det har han gjort før her på bloggen (hans "signatur" er blandt andet en meget flittig brug af spørgsmålstegn).

Og i øvrigt. Journalister er altid ude efter stof om de "store mænd" og kvinder:-)