10.7.07

Microsoft cadeau til Navision

Den danskudviklede Navision-software skal nu være Microsofts tilbud til de helt små virksomheder verden over. Nyheden om den nye version med navnet Microsoft Dynamics Entrepreneur er netop blevet offentliggjort på Microsofts globale partnerkonference i Denver USA.

Entrepreneur-løsningen rettes mod virksomheder med op til 50 ansatte, men den vil ikke bliver solgt i Danmark. Det skyldes at C5-løsningen, der oprindeligt kom fra Damgaard Data, er så populær i Danmark, at der ingen grund er til at introducere endnu et produkt, oplyser Mogens Elsberg, der har det strategiske ansvar for Dynamics AX (Axapta) og Dynamics Nav (Navision) hos Microsoft.

Hvor Microsoft med sine andre Dynamics-produkter selv har kontakten med partnerne i salgsleddet, indføres for Entrepreneur-løsningen et mellemled i form af en distributør. Distributøren vil så hjælpe forhandlerne blandt andet med værktøjer, der gør det hurtigt at sætte Nav-softwaren op til kunden.

"Forhandleren behøver dermed ikke at være helt lige så kompetent, som Navision-partneren, og Navision-udviklingsværktøjet leveres heller ikke med," siger Mogens Elsberg fra USA.

Der er visse ændringer i Entrepreneur i forhold til Nav, tilføjer Elsberg. Det er for eksempel typisk, at den enkelte medarbejder i en lille virksomhed har mange roller at passe, og det er softwaren tilpasset til. I den "normale" Nav er den rollebaserede funktionalitet skræddersyet til en given rolle for eksempel til bogholderen eller sælgeren. Entrepreneur-versionen gælder op til fem brugere. Derover hedder det Dynamics Nav.

Spiren til Navision blev lagt tilbage i midten af firserne, hvor tre studerende - Jesper Balser, Torben Wind og Peter Bang - på den daværende Danmarks Tekniske Højskole fandt sammen om at udvikle et økonomisystem. Nogenlunde samtidig gik brødrene Preben og Erik Damgaard sammen om udviklingen af et økonomisystem. Navision og Damgaard-selskabet var som bekendt fusioneret, inden Microsoft købte selskabet for op mod 11 milliarder kroner.

PS: Jeg har i et tidligere blogindlæg påpeget, hvorledes både Navision- og Axapta-systemet kom i klemme under den nye ejer, der bar FOR amerikanske briller. Også derfor må dagens nyhed glæde Navision-gutterne ekstra.

Ingen kommentarer: