10.7.07

Microsoft lancerer danskudviklet mobil salgsstøtte

Microsofts store udviklingscenter i Vedbæk står bag en Axapta-nyhed, som netop er offentliggjort. Sælgere i firmaer, der bruger Dynamics AX, som Axaptasystemet hedder i dag, får mulighed for at bruge det på farten via mobiltelefon eller lommepc. Det kan lette deres arbejde, at de straks kan inddatere ordre, tjekke kundehistorik og meget andet.

"Der er partnere, der allerede i dag tilbyder mobile løsninger til Dynamics AX og Dynamics Nav (Navision, red.). Men det nye er, at Microsoft nu har bygget en platform, som de selv kan bygge brancheløsninger færdige på, fremfor som hidtil at skulle kode alt helt ned til "rørene". Og det er, hvad der adskiller Mobile Sales fra de løsninger, som konkurrenter typisk bygger på," siger Mogens Elsberg, der har det globale strategiske ansvar for AX og NAV.

Nyheden, der oprindelig skulle være fyret af på et pressearrangement i Vedbæk for nogle uger siden, blev i stedet skubbet til Microsofts partnerkonference, der finder sted i disse dage i Denver, USA. Mogens Elsberg, der deltager i partnerkonferencen, tilføjer, at den tilsvarende mobile funktionalitet kommer til "Navision" i løbet af første halvår næste år, samtidig med en ny version af Nav.

Initiativet til Mobile Sales kommer fra danske Bjarne Schön, der fik en chance for at præsentere ideen for Microsofts adm. direktør Steve Ballmer, på et tidspunkt, hvor denne var i København. I øvrigt har sælgere fra den danske snackfabrik Kim’s været med til at præge både brugervenligheden og selve aftestningen i marken.

I øvrigt var nordjyske Thy Solutions udvalgt en ti partnere, der også blev involveret.

Udviklingscentret i Vedbæk har omkring 900 medarbejdere, og centret har som spidskompetence hvad der kaldes Supply Chain Management. Det er software, der hjælper produktionsvirksomheder med at få hele leveringskæden til at fungere.

1 kommentar:

Mads Kristensen sagde ...

Kæmpe tillykke til Bjarne og drengene her fra en gammel MBS dreng.

Jeg husker stadig, da dette var fremtidsmusik vi snakkede om og havde store forhåbgninger til, og hvordan vi demoede en prototype for både Steve Ballmer og Bill Gates på et internt MS event i Redmond. Der er godt nok sket noget siden da :-).

Super cool :-)