26.6.06

DK's største sikkerhedsfirma! Vrøvl

I dag kan vi på comon.dk læse, at Danmarks største it-sikkerhedsfirma er dannet gennem en fusion. Dagbladet Børsen finder nyheden væsentlig nok til at sætte på borsen.dk. Jyllands-Posten har den også på nettet, men JP's IT på nettet er især fra comon.dk. Ingen af medierne fortæller dog, hvor mange ansatte, der bliver i det nye firma, ej heller hvor stor omsætningen i de to firmaer er.

I fusionen indgår CSIS, der ifølge sit websted har 14 ansatte. Bridicum oplyser på sit websted, at der er 15 ansatte. Whauw. Hele 29 ansatte. Gad vide, hvad IBM Danmark siger til, at det nye selskab, der kommer til at hedde CSIS Security Group, udnævnes til Danmarks største it-sikkerhedsselskab af Comon. IBM har godt 300 ansatte alene på sikkerhedsfronten og et utal af ydelser.

Men ret skal være ret. I pressemeddelelsen står intet om, at det bliver Danmarks største it-sikkerhedsselskab. Der står: "Tilsammen vil de kunne tilbyde det største sortiment af IT-sikkerhedsløsninger herhjemme". Gad vide, hvad IBM siger til det.

Bridicum har innovationsrødder og står bag et overvågningsprodukt, der bruges i flere større danske selskaber. Selskabet gik i foråret 2004 konkurs efter forsøg på international ekspansion. Tidligere havde selskabet fået 30 millioner kroner i risikovillig kapital, men de oprindelige investorer ville ikke være med længere. Redningen skete, da en gruppe, som den tidligere CSC-direktør Asger Jensby repræsenterer trådte til sammen med Internet Ventures Scandinavia. Gælden blev placeret i et afviklingsselskab. (Kilde: Computerworld.dk).

Medstifter af CSIS var Peter Kruse, der kom fra Eurotrust' Virus112. Det foresvæver mig, men jeg er ikke helt sikker, at CSIS også har penge fra den dygtige finansmand Peter Forchhammer i ryggen (ligesom Virus112 og flere andre IT-selskaber). Forchhammer er i øvrigt en knag til at opkøbe til spotpriser, når andre VIL af med noget.

Men tilbage til presseomtalen. At Comon giver så stort et skulderklap til det nye selskab passer ind i mønstret. Comon, der ejes af nCom-mediekoncernen, har alene siden 1. januar 2006 haft 36 artikler med CSIS som kilde - over en pr. uge.

Ingen kommentarer: