19.6.06

Svenskere ok'er øget overvågning

Vore naboer er ikke særligt nervøse over for øget overvågning. 84 procent mener, at der godt må anvendes flere overvågningskameraer, og 67 procent støtter EU's beslutning om at lagre trafikdata. Det skriver Computer Sweden. Gælder det elektronisk overvågning for at komme organiseret kriminalitet til livs synes en klar majoritet af svenskerne er det er i orden. De fleste mener også, at det er o.k. at overvåge den elektroniske kommunikation for personer dømt for seksualforbrydelser.
Svenskerne sætter imildertid grænser ved generel overvågning af e-posttrafik, og ved overvågningskameraer i hjemmet. Kun på steder, hvor man i forvejen udsættes for andre menneskers øjne er kameraer o.k.
Artiklen blev på nettet kommenteret af en debattør, der fortalte det svenske folk, at de ikke vidste nok, siden de kunne være for øget overvågning.

1 kommentar:

Stephan Engberg sagde ...

Når man falder i fælden og diskuterer overvågning, så glemmer man ofte at det intet har med sikkerhed at gøre.

Videokameraer har klart sin værdi i visse situationer. Men Overvågning skaber flere risici end det fjerner og dermed er det en helt uholdbar udvkling.

På den ene side har men ikke overblik over konsekvenserne. Hvor smart er det at virksomheders konkurrenceevne smadres relativt til de store typisk amerikanske koncerner, fordi de intet kan holde fortroligt?

Hvad er det egentligt disse svenskere svarer på? En eller anden fantasiforrestilling, der er fordrejet med en masse målrettet frygtretorik som vi ser det omkring terrorpakken?


På den anden side har man ikke overblik over alternativerne.

Hvorfor skal man overhovedet have overvågningskamereaer?

Du kan ALTID lave en sikkerhedsløsning, der ikke kræver at sikkerhedskameraerne er tændt konstant - når en reel risiko er detekteret via andre mekanismer, så kan klappen glide fra (ikke før så man kan se at de er slået fra) og evt. forebyggende bevisopsamling sikres.

Skal vi have samtykke og information om overvågning? Hvad hjælper det at du kan se med på overvågningskameraet i dit soveværelse? Det forhindrer jo ikke andre.

Niks - giv den gamle dame en overfaldsalarm. Når hun aktiverer overvågningskameraerne så kan vi samtidig sikre at der rent faktisk er nogen der kigger og via højtalere kan give reel tryghed og sikre at reel hjælp når frem.

Dorthe - 70ernes teknologikritik er død og var meget destruktiv - nu gælder det om konstruktivt at sikre fremtiden. Var det ikke design, danskerne skulle være så gode til?

Mvh.

Stepran Engberg