13.6.06

Fejl i regneark

Der er fejl i gennemsnitligt en ud af 100 regnearks-formler, så har dit firma har flere formler i brug, så "regn med" et eller flere fejlresultater. Det siger en business professor ved navn Ray Panko fra University of Hawaii til avisen Wall Street Journal. Professoren baserer sin vurdering på 12 års studier af regneark i brug.
Han har i øvrigt en spøjs observation. Ifølge ham er folk stensikre på, at deres regneark er fejlfrie. Men spørger man en programmør, der netop er færdig med et stykke kode, om han er sikker på, at koden er fejlfri, vil denne typisk siger, at der vel er mellem 1 og 2 procent fejl i koden.
Panko siger videre: "Stiller du den, der har "udviklet" et regneark, det samme spørgsmål, er det nærmest, som du rejser tvivl om hans mandighed."
Rådet fra Ray Panko er, at man skal bruge en tredjedel af den samlede tid, der går til udarbejdelse af et regneark, til test - selv om alle hader at teste. Og så skal man beskytte celler, der rummer formler, så en bruger ikke ved et tilfælde kommer til at skrive et tal ind i den celle.
Professoren fraråder i øvrigt for udstrakt brug af regneark - af tal. Han henviser til et gammelt ordsprog, der lyder sådant: "Numbers drive out Thinking".

Ingen kommentarer: