17.6.06

Firefox stærk blandt it-interesserede

Noget tyder på at Firefox-browseren er langt mere populær blandt folk med interesse for it end blandt andre. Jeg kan i hvert fald konstatere at hele 24 procent af dem, der besøger mit it-blog, bruger Firefox, og det er en langt højere Firefox andel, end man ser normalt.
Jeg tog et check mod chart.dk (viser toplister over besøg på diverse danske websteder og weblogs). Der var tallet for Firefox kun på 7,7 procent, mens Microsofts Internet Explorer tegner sig for 89,9 pct. Hos "mig" ligger Exploren kun på 72 pct.
Nu er dette en ganske uvidenskabelig undersøgelse i lommeuldskategorien, men alligevel... Måske har it-interesserede i højere grad lagt mærke til, at ganske mange sikkerhedseksperter for nogen tid siden anbefalede at bruge andre browsere end Microsofts, idet denne har flere "huller", og hackere flokkes om at udnytte huller netop på Microsofts platform. Men sandsynligvis er der også flere Microsoft-allergikere i it-kredse.

2 kommentarer:

Bjorn Ruwald sagde ...

Måske underestimeres Firefox-andelen på dit site, hvis og såfremt en del af de besøgende ligger i arbejdstiden, hvor der er en klar forfordeling af IE og hvor det ofte ikke er tilladt at installere FX.

Men er det kun pga. sikkerhed folk kører FX? Den smarte internetbruger kan vel godt bruge IE uden at være helt lost på sikkerhedsfronten... I alle tilfælde er min primære årsag for at bruge fx ikke sikkerhedshensyn (positiv bivirkning), men at den (1) er MEGET hurtigere, (2) meget lækrere og (3) alle de udvidelsesmuligheder der er.

Stig sagde ...

Jeg har selv brugt FX i en kort periode, indtil programmet fik min PC til at crashe og jeg fik problemer med at komme ind på FTP-servere. Jeg kunne ikke bruge andre FTP programmer eller den indbyggede funktion i IE. Jeg blev nød til at formatere min PC inden at det virkede igen. Det er jo ikke særlig fedt som Webadministrator.