22.6.06

Et greb i lommen, Ellison

Oracle er kommet ud med en pæn stigning i profitten på 27 procent i kvartalsregnskabet, og omsætningen voksede med 25 procent, så Oracle-bossen Larry Ellison har intet at klage over. Han meldte sig da også på banen i form at en trykt udtalelse. Ellison fortæller her, at man vinder andele på databasemarkedet.
Da alverdens journalister i går forsøgte at få fat i Ellison, var dørene lukket. De ville såmænd blot have svar på, hvorfor Ellisons gamle løfte til Harvard University om en donation på 115 millioner dollar svarende til 700 millioner kroner aldrig blev indfriet. Financial Times gravede vist historien frem først.
Oracles kvartalsomsætning blev på 4,85 milliarder doller og overskuddet på 1,3 milliarder dollar. Ellison selv hører til blandt verdens rigeste mænd.

2 kommentarer:

Gunnar Langemark sagde ...

Min gamle chef er jo legendarisk arrogant og det kan ikke overraske at han "glemte" at betale.
Spørgsmålet er om det egentlig skader hans omdømme - eller om han bare får en hel masse omtale, der cementerer det omdømme han har i forvejen.

Dorte Toft sagde ...

Jeg har et gæt på årsagen og næsten intet at have det i. En gang læste jeg, at Ellison var en slags "IQ-groupie". Han elskede at få nogle af verdens klogeste mænd samlet omkring sig. Det var vist mest hjerne- og alderdomsforskere, og han har jo doneret store beløb til forskning på disse områder. Da jeg selv altid har tændt mere på IQ (hvilket har givet mig sære oplevelser) end på penge har jeg forståelse for hans fascination.
Men manden hviler vist ikke særlig godt i sig sels (deraf arrogancen - siger lommefilosofen), og lad os sige, at en eller anden i Harvard-sagen har krænket ham. Et vildskud måske, men sjovt at digte lidt. Eller hvad nu hvis nysselige Harvard i virkeligheden har forsøgt at tage r.... på Ellison. Andre gode bud?