26.6.06

Lagring til mindre virksomheder hot

De kendte store lagringsfirmaer, der hidtil har brugt kræfterne til at bejle til de største kunder, er nu på udkig efter det kolossale vækstmarked, der ligger i produkter til mindre og mellemstore virksomheder. Nu har NetApp lige meldt sig med produktet Storevault S500, der håndterer fra en halv terabyte op til tre. Verdens største leverandør af selvstændige lagringsenheder i sværvægterklassen, EMC, kom med sit bud for et halvt år siden, og HP har allerede fået et godt greb om det marked.
Men når de amerikanske it-selskaber taler om SMB-markedet (Small Medium Businesses), så er det ofte firmaer med fra 500 til 1000 ansatte. Gad vide om der er et prismæssigt overkommeligt produkt til virksomheder med 30-100 ansatte? Et produkt, der gør hele lagringen, backup og restore enkel via omfattende automatik. De mindre firmaer har jo endnu mere brug for enkelhed end de store, der har råd til at have it-specialister ansat.
Men sandsynligvis er det lettest for de mindre blot at satse på at bruge online-back up hos en af de leverandører, der tilbyder det. Spørgsmålet er så, om det også er billigst.

Ingen kommentarer: