27.6.06

Google udfordrer eBay på betalinger

Det er ikke kun softwaregiganten Microsoft, der føler Google varme ånde i nakken. Nu må også auktionsgiganren eBay kigge sig nervøst over skulderen. Google er nemlig ved at være parat med en konkurrent til eBays opkøbte betalingsservice PayPal, der har 100 millioner brugere, skriver avisen Wall Street Journal i dag. Googles betalingstjeneste har navnet GBuy.

Herhjemme synes nyheden ikke umiddelbart at have den store betydning, idet vi har så smidigt netbanksystem, at vi både kan overføre penge på tværs af banker og betale girokort. Det er lidt af det samme, som PayPal gjorde muligt i USA, da der ikke er noget tværgående netbank-samarbejde, og hvor checks derfor måtte bruges. PayPal, der tillader betaling via kreditkort og netbank, blev betalingsformidler, mellem folk indbyrdes og mellem folk og netbutikker. Væsentligt er, at PayPal gjorde det muligt for folk at undgå at slippe deres kreditkortinformationer løs på internettet, når der skulle betales.

Men nyheden kan få betydning også herhjemme, hvis Google åbner for brug af betalingstjenesten fra Danmark. Det er jo også mange danskere, der ikke er trygge ved at betale over nettet med et kreditkort ved køb i en international web-butik, eller andre steder, hvor der ikke er åbnet for netbankbetaling. Oveni kommer så, at Google tilmed vil en slags rabat på købet til den, der betaler via GBuy.
Google vil ifølge avisen kræve en provision fra sælger på 2,2 procent, plus 30 cent pr. transaktion. Pay Pals transaktionsgebyr er det samme, men provisionen er 1,9 pct.

PS: PayPal kan også bruges fra Danmark.
PPS: Pr. 30.6.06. Navnet blev ikke GBuy men Google Checkout!

Ingen kommentarer: